Τιμητική εκδήλωση - ημερίδα με θέμα "Ο Σαλαμίνιος αρχαιολόγος - ιστορικός - λαογράφος - γλωσσολόγος, Πέτρος Αν. Φουρίκης (1878 - 1936)", με αφορμή την έκδοση του ομότιλου βιβλίου του Πέτρου Ι. Φιλίππου - Αγγέλου, Αρχαιολόγου - Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, πραγματοποιείται, αύριο, Σάββατο, 11 Νοεμβρίου και ώρα 6:00μ.μ. στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δημαρχείου Σαλαμίνας. 

Διάλειμμα Χαρᾶς/Πεντέλη, άνοιξη/Γιώργος Σεφέρης

Από τη Ρέα Γαλανάκη (υποψήφια για το βραβείο Μυθιστορήματος), ως το Βασίλη Βασιλικό (υποψήφιος για το Βραβείο Μαρτυρίας – Bιογραφίας – Χρονικού – Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας), κι από τον Σταύρο Ζουμπουλάκη (υποψήφιος για το Βραβείο Δοκιμίου – Κριτικής) ως την Ξένια Καλογεροπούλου (υποψήφια για το Βραβείο Μαρτυρίας – Bιογραφίας – Χρονικού – Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας).

«Τα πλοία με τα γράμματα, τις λέξεις του Μενέλαου Λουντέμη, άραξαν για πάντα στις όχθες της καρδιάς μας», είπε ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Δαμασκηνός, «κλείνοντας» την εκδήλωση. Βάλαμε σε εισαγωγικά τη λέξη «κλείνοντας», γιατί η αυλαία των εκδηλώσεων για τον Μενέλαο Λουντέμη δεν έκλεισε. Αντίθετα, μόλις άνοιξε και όλοι οι συνδιοργανωτές δεσμευτήκαμε να δώσουμε συνέχεια, καθώς υπάρχει η ανάγκη για την ολόπλευρη ανάδειξη του έργου του μεγάλου δημιουργού. 

Γ.Σ. Συνιδιοκτησίας Παιανίας

Blog

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η τραγωδία στην δυτική Αττική έφερε στην επιφάνεια το χρόνιο πρόβλημα των αυθαιρεσιών, των καταπατήσεων και της πυκνής δόμησης. Τη δική τους εξήγηση για τα αίτια που προκάλεσαν την μεγάλη καταστροφή, αλλά και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα καταθέτουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τέσσερις διακεκριμένοι επιστήμονες.

Στις 770 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Σύμφωνα με ανακοίνωσητου υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: 

Να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν σε προκήρυξη και για τις θεματικές άδειες, προτίθεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αντιπρόεδρος της Αρχής,  Ροδόλφος Μορώνης.

Ονομάστηκε «Ζήνωνας» αν και οι μετεωρολόγοι διαφωνούν μεταξύ τους για το πόσο δόκιμο είναι να «βαπτίζονται» τα φυσικά φαινόμενα. Συμφωνούν, όμως, σε κάτι: Ότι ένας μεσογειακός κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από το βράδυ της Παρασκευής. Ένας στρόβιλος μεγέθους ίσος με την Πελοπόννησο που αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους. 

Με την επισήμανση ότι «τα αντιπλημμυρικά έργα πρέπει σχεδιάζονται σε όλη τη λεκάνη απορροής και όχι μόνο στη πόλη» και την εκτίμηση ότι «τα τσιμέντα και τα συρματοκιβώτια πρέπει να είναι η τελευταία και σπάνια λύση», η «Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας» εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρόμενη για την επιλογή του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου ότι «αντί να στείλει πίσω τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας και να υποστηρίξει τη σύγχρονη λογική διάνοιξης του, ανακοίνωσε στην Επιτροπή Διαβούλευσης ότι περιοχές που έχουν αυθαίρετα στενέψει την κοίτη του ρέματος είναι υπό ένταξη στο σχέδιο πόλης!» 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια 120 μηχανικών πραγματοποίησαν σήμερα 268 αυτοψίες στο δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου. 

Αρθρο για την συμπεριφορά των Γερμανών αρχαιολόγων στην Ελλάδα τον καιρό της Κατοχής φιλοξενεί το πολιτιστικό ένθετο της Süddeutsche Zeitung . Όπως γράφει η εφημερίδα του Μονάχου τα τελευταία χρόνια άρχισαν να διεξάγονται νέες επιστημονικές έρευνες μετά από προσπάθειες ωραιοποίησης του παρελθόντος. 

"Σκλαβενίτης" Παλλήνης

Ρεπορταζ Πολης

Κατεβάζει "ρολά" οριστικά και αμετάκλητα, απόψε το βράδυ, Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017, το σούπερ μάρκετ του Ομίλου "Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ" επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 47 και Ρόδου (στο ισόγειο της οικοδομής που στεγάζεται το Μαραθώνειο Ιατρικό Κέντρο) στο κέντρο της Παλλήνης. 

Ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι οι ασύρματες συνδέσεις των οικιακών και επαγγελματικών δικτύων Wi-Fi σε όλο τον κόσμο είναι εκτεθειμένες σε παραβιάσεις από χάκερ εξαιτίας ενός κενού ασφαλείας, που ονομάζεται Krack. Με λίγα λόγια οι συνδέσεις στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi δεν είναι πλέον ασφαλείς.

Ο κ. Ι. Μεταξάς, δημότης Δήμου Παλλήνης, κάτοικος Γέρακα, με επιστολή του προς το "Νεολόγο", ζητάει από την ΕΥΔΑΠ να εξορθολογίσει το χρόνο τιμολόγησης της για τις αποχετευόμενες περιοχές του Γέρακα και να τον προσαρμόσει στις πραγματικές δυνατότητες των πολιτών όπως διαμορφώθηκαν από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Ο κ. Ι. Μεταξάς ζητάει, την ετήσια εξόφληση της αποχέτευσης να υποκαταστήσουν τμηματικές καταβολές. (Λογικό καθ΄όλα το αίτημα)

Αρχειακό υλικό Ελληνικής Αστυνομίας

Σελιδες Ιστοριας

Τα πιο γκρίζα χρόνια της ελληνικής ιστορίας βρίσκονται μέσα στις σελίδες των περιοδικών της ελληνικής αστυνομίας που από σήμερα μπορεί να έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης καθώς αρχειακό υλικό από το 1953 μέχρι και σήμερα ψηφιοποιήθηκε και βρίσκεται στο διαδίκτυο. Επιλέγοντας το έτος ο αναγνώστης μπορεί να περιδιαβεί την ιστορία όπως είχαν επιλέξει να την καταγράφουν τις εποχές εκείνες  οι αστυνομικοί στα επίσημα περιοδικά τους.

Κορνίζα συλλεκτικής αξίας!

Παρασκηνιο

Συλλεκτικής αξίας κορνίζα με πρόσθετη αξία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, αντιλαμβανόμενο την επιχειρούμενη υποβάθμιση και εν τέλει οριστικό τερματισμό των υφιστάμενων εργασιακών μας σχέσεων, το διαμορφούμενο αβέβαιο μέλλον στο οποίο εισερχόμαστε ως εργαζόμενοι που υπηρετούμε αδιαλείπτως στους Φορείς Διαχείρισης για 11 και πλέον έτη καθώς και την παντελή έλλειψη εξασφάλισης της συνέχισης της εργασίας μας στο μέλλον στους Φορείς Διαχείρισης, αποφάσισε:

Άλσος Ζαππείου

Περιβαλλον

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με την υπ’ αριθμ. 378/2017 απόφαση του ενέκρινε τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας των Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με την απόφαση, τα πάρκα και άλση της Περιφέρειας Αττικής είναι δημόσιοι, κοινόχρηστοι, ελεύθεροι χώροι πρασίνου και ψυχαγωγίας, η χρήση των οποίων προσδιορίζεται από τους σχετικούς νόμους και τον κανονισμό λειτουργίας τους. 

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Ε.Ε.Δ.Δ.Υ.).

Υμηττός

Δασικα

Την απαγόρευση της θήρας στον Υμηττό για ένα έτος αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος με επιχείρημα την προστασία του καθώς το προηγούμενο πλαίσιο του 2011, ακυρώθηκε μερικώς από το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την προσφυγή Δήμων της ευρύτερης περιοχής μας. Με την ίδια απόφαση, απαγορεύεται ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η τοποθέτηση υπαίθριων εμπορικών διαφημίσεων. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το υπ’ αριθμ. 132/2017 προεδρικό διάταγμα με τον νέο Οργανισμό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ). 

"Χρειάζεται να δημιουργήσουμε μία νέα αντίληψη στην κοινωνία μας για τα θέματα της ανακύκλωσης και του περιβάλλοντος", τόνισε από την αίθουσα του Κοινοβουλίου ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την ανακύκλωση, που ψηφίστηκε νωρίτερα.

Το ντέρμπι της πρωτεύουσας, Παναθηναϊκός - ΑΕΚ είναι στο επίκεντρο της Κυριακής μας. Ένας Παναθηναϊκός που προσπαθεί να επιβιώσει και μια ΑΕΚ που θέλει να συνέλθει από τους τραυματισμούς και να περάσει μόνη πρώτη. Μειωμένα τα ματς στην Ευρώπη (σε σχέση με το Σάββατο) λόγω του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης με σαββατιάτικα ντερμπι σε μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Λονδίνο, Ρώμη και Μαδρίτη ετοιμάζονται για "εμφύλιο"! 

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 85 - 59

Μπασκετ

Στην πρώτη θέση της κατάταξης της Euroleague βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, με ρεκόρ 6-2 μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά την επικράτησή του επί του Ερυθρού Αστέρα με σκορ 85 - 59 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η οικογένεια του αθλητισμού πενθεί για την τραγωδία που έπληξε τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας και τις οικογένειές τους στη Δυτική Αττική. Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη καλούνται όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις της χώρας, μέχρι και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017.

Πέμπτη με μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό να δίνει ένα σημαντικότατο παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνει να πάρει πλεονέκτημα έδρας φέτος.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη, στο χώρο που πριν λίγους μήνες έχανε στον τελικό της Ευρωλίγκα. σε μια κρίσιμη στιγμή στη σεζόν. Ολοκληρώνεται το "παζλ" του Μουντιάλ 2018 στο ποδόσφαιρο.

Νεολογος - Επισημανσεις

ΝΕΟΛΟΓΟΣ - Μικρές Αγγελίες

Euronews Web TV Live

GL SERVICE - Τηλ. 210 666 9293

ΛΙΟΣΑΤΟΣ

Πρωτοσελιδα Ημερησιου Τυπου

ΔΟΒΛΕΤΗΣ ΑΡΗΣ

Επικαιροτητα

Grid List

Γιώργος Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού

Αποχετευση

Εξελίξεις στο μείζον ζήτημα της αποχέτευσης στο Δήμο Σαρωνικού. Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γ. Σωφρόνης για να καταλαγιάσει την αναταραχή που -καθ΄υπερβολή- προκλήθηκε από αιτιάσεις, αντιδράσεις και κυρίως ψιθυρολογίες περί "εξυπηρέτησης συμφερόντων" σε σχέση με την επιλογή του ΒΙΟΠΑ της δημοτικής ενότητος Καλυβίων ως χώρου κατασκευής του Κέντρου Πεπεξεργασίας Λυμάτων, επαναπροσδιόρισε την αφετηρία του όλου ζητήματος και αποδέχθηκε το αίτημα μέρους της αντιπολίτευσης να αναζητηθεί άλλη λύση, "ρεαλιστική και εφαρμόσιμη, ώστε να λυθεί με μόνιμο τρόπο το πρόβλημα της αποχέτευσης..." 

Την ερχόμενη Δευτέρα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τη γιορτή για τη 17η Νοεμβρίου τα σχολεία που δεν λειτούργησαν την Παρασκευή. 

Το κλασικό έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, "Ο Γάμος του Καραχμέτη" (ή το συναξάρι μιας Αγίας Συζύγου) θα παιχθεί την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα. (Κλειτάρχου και Αριστείδου) με ελεύθερη συνεισφορά υπέρ του κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας ασθενών τελικού σταδίου, "ΓΑΛΙΛΑΙΑ" της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι καρκίνοι του μαστού που είναι θετικοί για υποδοχείς οιστρογόνων, μπορεί να επανεμφανισθούν ακόμη και 20 χρόνια μετά την αρχική διάγνωση και θεραπεία τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Επιλεξτε που θα πατε, τι θα δειτε

Πρωτοσελιδα "Νεολογου" ...

η ιστορία της πόλης στις πρώτες σελίδες