Η Γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν από τους ωραιότερους περιπάτους, ο οποίος συνδέει το ιστορικό κέντρο με το Γκάζι και τα Πετράλωνα. Ο πεζόδρομος της Ερμού φιλοξενεί από τις 26 Μαΐου έως και τις 11 Ιουνίου μια ξεχωριστή γιορτή: τη Γιορτή του Βιβλίου. Ο ΣΕΒΑ έπειτα από επίμονες προσπάθειες, θα γιορτάσει φέτος τα 40 χρόνια Γιορτής Βιβλίου στον πεζόδρομο της Ερμού (με αφετηρία την Πλατεία Ασωμάτων) με σκοπό να δημιουργήσει έναν χώρο ανταλλαγής ιδεών στο κέντρο της Αθήνας μέσα από αυτό το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός.

Την εξαιρετική έκδοση του βιβλίου "Το Α΄ Κοιμητήριο της Αθήνας, Οδηγός των Μνημείων και της Ιστορίας του", παρουσιάζουν την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, ώρα 18:30, στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου Αθήνας (Αθηνάς 63) ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού και οι Εκδόσεις ΟΛΚΟΣ.  

Νίκος Καββαδίας

Ποιηση

Η ζωή του ποιητή και πεζογράφου Νίκου Καββαδία μπορεί να χαρακτηριστεί με ένα δίπολο: θάλασσα και ποίηση. Η διάχυτη νοσταλγία, ο ερωτισμός, η περιπέτεια, ο εξωτισμός, η αγωνία της ύπαρξης και ο φόβος του θανάτου χαρακτηρίζουν τον ποιητικό του λόγο. Ο Νίκος Καββαδίας, δυστυχώς, έχει αφήσει στη λογοτεχνική παραγωγή του τόπου μας ένα περιορισμένο αριθμό έργων, μόλις τρεις ποιητικές συλλογές και λίγα μικρά πεζά, αλλά η ποιότητα και η αξία τους είναι εφάμιλλη έργων πολυγραφότατων σύγχρονων του ποιητών, της λεγόμενης Γενιάς του 1930. 

Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο του Joseph Roth, “Το κάλπικο ζύγι – Η ιστορία ενός επιθεωρητή επί των μέτρων και σταθμών” σε μετάφραση Ηλιάνα Αγγελη και επιμέλεια: Γιάννη Καλιφατίδη. Η έκδοση συνοδεύεται από Επίμετρο με ένα δοκίμιο της ARIEL SION για τις βιβλικές και καβαλιστικές πηγές του συγγραφέα με τον τίτλο «Μια αλληγορία των Μαράνων για τις συναρθρώσεις του κακού με τον Νόμο», σε μετάφραση του Γιάννη Σιδέρη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Grid List

Μια πρώτης τάξης ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για κάποιες από τις  σελίδες της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής μας. Η ευκαιρία προσφέρεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, με αφορμή την εκ νέου συμμετοχή της στην δράση, «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που διοργανώνεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ. Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας και η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης.  (Επισκέψεις, ξεναγήσεις -μεταξύ άλλων-  στον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντος, στο μνημείο του Λέοντα της Κάντζας, Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώναςκ.ά.) 

Βανδαλισμοί

Τοπικες

Άγνωστοι βανδάλισαν τον ξύλινο πεζόδρομο στην Αγία Μαρίνα Πόρτο Ράφτη προκαλώντας ζημίες που απαιτούν κόστος και χρόνο για την αποκατάστασή τους. Το φαινόμενο ασφαλώς και δεν είναι πρωτόγνωρο τόσο στην συγκεκριμένη περιοχή όσο και σε όλους τους Δήμους της ευρύτερης περιοχής, το στοιχείο όμως που προβληματίζει και χρήζει ανάλυσης, είναι η "σιωπηρή" ανοχή που επιδεικνύεται από αριθμό πολιτών που αρκετές φορές συμβαίνει να είναι αδιαμαρτύρητοι μάρτυρες των βανδαλισμών ή αποφεύγουν να καταγγέλλουν τα περιστατικά. Οι πρόσφατοι βανδαλισμοί, προκάλεσαν την οργή του Δημάρχου κ. Σωτήρη Ι. Μεθενίτη και το συναίσθημα αυτό αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που ακολουθεί: 

ΡΥΘΜΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Τοπικες

Θετική ήταν η κριτική του κοινού για τις παραστάσεις των Τμημάτων Ρυθμικής, Ενόργανης και Γενικής Γυμναστικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους», του Ν.Π.Δ.Δ «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» του Δήμου Μαρκοπούλου, στις διοργανώσεις «ΓΥΜΝΑΣΤΡΑΔΑ ΡΑΦΗΝΑΣ 2017» και στο 27ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους «Win for Life Festival of Gymnastics», το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου 2017.  

Τιμητική διάκριση της Περιφέρειας Αττικής για τον σχεδιασμό ολοκληρωμένης Ψηφιακής Στρατηγικής και την υλοποίηση έργων σε κρίσιμους τομείς, παρέλαβε χθες η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τη διεξαγωγή του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου Sm@rt CitiesDigit@l Citizens με θέμα «Ελληνικές Πόλεις: Εφαλτήριο Οικονομικής Ανάπτυξης και Αειφορίας για την Ελλάδα». Η ίδια τόνισε πως πρόκειται για ένα βραβείο που αποτελεί αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας – από την Περιφερειακή Αρχή, από υπηρεσιακούς παράγοντες, από δημόσιους λειτουργούς που επιτελούν το έργο τους με αίσθηση ευθύνης.  

ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας

Αποχετευση

Τον έντονο προβληματισμό του για τις σοβαρότατες χρονικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση της κατασκευής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κρωπίας – Παιανίας, εκφράζει ο Γιάννης Σγουρός. Το κορυφαίο περιβαλλοντικό έργο που με την ολοκλήρωσή του θα απαλλάξει 200.000 κατοίκους και επισκέπτες στην Ανατολική Αττική από 40.000 βόθρους και την χώρα μας από την επιβολή υψηλών προστίμων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της μη τήρησης της νομοθεσίας περί διαχείρισης των υγρών λυμάτων, έχει ήδη βρεθεί εκτός αρχικών χρονοδιαγραμμάτων, αφού από το 2016 η ημερομηνία περάτωσής του αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στο τέλος του 2020. 

ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ

Περιφερεια

Άσκηση επί χάρτου για την αντιμετώπισης ατυχήματος μεγάλης έκτασης σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις που διαχειρίζονται επικίνδυνες ουσίες και υλικά (όπως, καύσιμα, χημικά) και εμπίπτουν στην Οδηγία SEVESO, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 24 Μαΐου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη. Σημειώνεται ότι η αρμοδιότητα για τέτοιας φύσεως συμβάντα έχει περιέλθει στην Περιφέρεια με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» σε συνδυασμό με τα προβλεπόμενα από το γενικό σχέδιο «Ξενοκράτης». 

Η Ποδηλατική Παρέα Παλλήνης καλεί τους νέους, τους παλιούς και τους ...αειθαλείς φίλους του ποδηλάτου στην 136η βόλτα εκτός πόλης, το βράδυ της Τετάρτης, 24 Μαίου 2017 με αφετηρία το παλιό Δημαρχείο Παλλήνης, στην πλατεία Ελευθερίας, με ώρα αναχώρησης 20:30 και με προορισμό το Badminton. Για τους νέους ...ποδηλατοδρόμους είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να απολαύσουν μια νυχτερινή βόλτα με πολλά και ετερόκλητα ελκυστικά στοιχεία και να ενσωματωθούν σε μια ζεστή, καλή παρέα που συντονίζεται από ένα έμπειρο γνώστη των αφανών και εμφανών "μυστικών" του ποδηλάτου, τον Άγγελο Σταθακόπουλο, πρωταθλητή του Championkar. 

Αγώνες στίβου συνδιοργανώνονται από την Αθλητική Ένωση Μεσογείων ο Παλληνεύς και την Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ Αθήνας, την Κυριακή 21 Μαίου 2017 στο Αθλητικό Κέντρο Παλλήνης (στάδιο Παλλήνης) πρωί και απόγευμα. Οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε ένα αγώνισμα ταχύτητας (100 μ ή 200 μ) κι εάν επιθυμούν και στην σκυταλοδρομία. 

Την άποψη του υφυπουργού Πολιτισμού κ. Βασιλειάδη ότι "το ΟΑΚΑ αποτελεί ανοιχτή πληγή" την οποία, άκριτα και άστοχα διατύπωσε πρόσφατα σε τηλεοπτικό μέσο, αντικρούουν με ψύχραιμη επιχειρηματολογία, οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο αθλητικό συγκρότημα του λεκανοπεδίου. Ακολουθεί η ανακοίνωση τους:  

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ με τους αγώνες του Σαββατοκύριακου 6 και 7 Μαΐου 2017 και δεδομένου ότι εξέλιπε το βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού η κατάταξη τόσο στην κορυφή όσο και στα χαμηλά «δώματα» ήταν ήδη διαμορφωμένη, οι αγωνιστικές αναμετρήσεις είχαν περισσότερο διεκπεραιωτικό χαρακτήρα και σχεδόν καθόλου ανταγωνιστικό. Οι προπονητές των περισσότερων ομάδων αξιοποίησαν την ευκαιρία και έδωσαν χρόνο σε παίκτες που είχαν περιορισμένη συμμετοχή στους αγώνες της αγωνιστικής περιόδου, δοκιμάστηκαν νέοι, μικρής ηλικίας –χαρακτηριστική περίπτωση ο μόλις 14 ετών αθλητής του Κεραυνού Κερατέας, Θάνος Λιούμης ο οποίος πέτυχε το πρώτο «επίσημο» γκολ στη ζωή του στον αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό Λαυρίου- και τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι στις περισσότερες αναμετρήσεις παίχθηκε «ανοικτό» ποδόσφαιρο, απελευθερωμένο από το άγχος των βαθμών και αυτό προκύπτει και από τα ιδιαίτερα μεγάλα σκορ που σημειώθηκαν. 

Ο ΠΑΟ Καλυβίων στην Α΄Κατηγορία

Ποδοσφαιρο

Τα αποτελέσματα της προτελευταίας 33ης αγωνιστικής ημέρα οριστικοποίησαν τις τρεις ομάδες που ανεβαίνουν στην Α΄Κατηγορία. Είναι ο Α.Ο. Άνοιξης, ο «Γιάννης Παθιακάκης» και ο ΠΑΟ Καλυβίων, οι δύο πρώτες ομάδες διεκδικούν το τρόπαιο του πρωταθλητή και θα χρειαστεί η επόμενη, τελευταία αγωνιστική για να αναδειχθεί αυτή που θα σφραγίσει την πρώτη θέση. Υποβιβάζονται στην Γ΄Κατηγορία ο Διόνυσος Αττικής, ο Α.Ο. Κουβαράς και η Δόξα Ποντίων η οποία, από πολύ νωρίς τα παράτησε και δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα.  

Νίκη Δροσιάς. Πρωταθλήτρια Γ΄Κατηγορίας

Ποδοσφαιρο

Ολοκληρώθηκε και το πρωτάθλημα της Γ΄Κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ με τη Νίκη Δροσιάς να κατακτάει αήττητη τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας. Σήμερα, κέρδισε εκτός έδρας τους «Νικητές» Μεσογείων με 1-0. Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας διατηρήθηκε η Δόξα Αγίας Άννας μετά τη νίκη της επί του Αμφιάραου Καλάμου με 2-0 και στην τρίτη θέση, ο Μαύρος Αετός Πολυδενδρίου ο οποίος ηττήθηκε στο Γέρακα από τον τοπικό Πανσταυραϊκό με 2-1.  

«Δασικοί χάρτες: Αντιμετώπιση ή επιδείνωση του ελλείμματος δασικής προστασίας; Διαπιστώσεις-Προτάσεις».

Δασικα

Επιστημονική εσπερίδα διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού την Πέμπτη 25 Μαΐου το απόγευμα (17.45 μ.μ – 21.00 μ.μ.) στο Ιωνικό Κέντρο-Αίθουσα Εκδηλώσεων «Αέρηδες», (Λυσίου 11, Πλάκα) υπό τον τίτλο: «Δασικοί χάρτες: Αντιμετώπιση ή επιδείνωση του ελλείμματος δασικής προστασίας; Διαπιστώσεις-Προτάσεις». Στόχος της επιστημονικής εσπερίδας είναι η ανάδειξη των πρόσφατων θεσμικών εξελίξεων που σχετίζονται με τα δάση και τις δασικές εκτάσεις καθώς και η κατάθεση προτάσεων που θα επικεντρώνονται στην προστασία των εκτάσεων αυτών. 

Εγκύκλιο προς όλα τα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας διαβίβασε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την προστασία του περιβάλλοντος, επισημαίνοντας τη δυνατότητα σύλληψης των δραστών στο πλαίσιο του αυτοφώρου. «Ενόψει της θερινής περιόδου, που οι προσβολές από πυρκαγιές, απόρριψη λυνάτων, εκπομπή ρύπων κλπ εμφανίζουν ένταση, υπενθυμίζουμε την υποχρέωση τήρησης των σχετικών εγκυκλίων και παρακαλούμε για το αυτονόητο, αδιάληπτο ενδιαφέρον σας στην πρόληψη και στον κολασμό αξιοποίνων πράξεων κατά του περιβάλλοντος» αναφέρεται στην εγκύκλιο. 

Με νέα επιστολή που απέστειλε στους Δήμους της χώρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάμελλος υπενθυμίζει την υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την έγκαιρη αποστολή των στοιχείων περιοχών κατοικίας στους δασικούς χάρτες.  (Τα στοιχεία αφορούν τα όρια των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων.) 

Μειωμένο έως και κατά 83% θα είναι το αντάλλαγμα χρήσης για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα που έχουν εκχερσωθεί, ενώ οι καλλιεργητές, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής του σε 100 δόσεις, θα μπορούν έως τις 12 Ιουνίου για τις περιοχές που έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες να προχωρήσουν στην τακτοποίησή τους. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, το τίμημα θα επιβάλλεται ως διατήρηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου εξαιτίας της αλλαγής χρήσης αυτών των εκτάσεων. 

Mε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ τ.Β 1491) και συνυπογράφεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, καθορίζεται ατέλεια (δωρεάν) για την υποβολή αντιρρήσεων επί των αναρτημένων δασικών χαρτών για τους ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού (σε περίπτωση που υποβάλλουν αντίρρηση κατά την διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών). Επίσης η ίδια ατέλεια ισχύει για: 

Με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, να μιλά για την ανάγκη μιας κοινής προσπάθειας ώστε να υλοποιηθεί εύρυθμα το έργο των δασικών χαρτών και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράζουν ενστάσεις και αντιρρήσεις, ψηφίστηκε από την πλειοψηφία το νομοσχέδιο που τροποποιεί διατάξεις της δασικής νομοθεσίας ώστε να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την αρχή του νομοσχεδίου, υπερψήφισαν ωστόσο ορισμένα άρθρα του και τροπολογίες που εντάχθηκαν σε αυτό.  

Ημέρα Μνήμης

Σελιδες Ιστοριας

«…Βρισκόμαστε στα 1919. Κάτι ακούγεται που μας συνταράζει. Ο Πόντος θα γίνει ανεξάρτητο Ελληνικό κράτος. Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Πόντου, με πρωτεύουσα την Τραπεζούντα.  Απίστευτο! Και δεν είναι το μόνο απίστευτο που μαθαίνουμε. Ένα Ελληνικό πολεμικό πλοίο, ερχόταν από την Ελλάδα. Όλοι έτρεχαν προς το Ντερμέν Ντερέ, όπου είχε αράξει το «Βέλος». Το «Βέλος», ήταν το πρώτο ελληνικό πολεμικό πλοίο, που έφτανε στην πρωτεύουσα των Κομνηνών, από τότε, που είχε σκλαβωθεί από τους Τούρκους, εδώ και τετρακόσια τόσα χρόνια. Τότε που η Τραπεζούντα ήταν ανεξάρτητη Αυτοκρατορία.

Άνοιξη. Μετά την καταιγίδα, η λιακάδα. Άλλαξε και η ώρα, είναι και Τετάρτη, ευκαιρία για μια βόλτα στο Σύλλογο. Ήθελα να βγω. Να σεργιανίσω. Να θυμηθώ. Να μυρίσω.  Καθώς πήρα την Αργολίδος για να βγω στην Έβρου, που είναι τα γραφεία του Συλλόγου, πέρασα από το σπίτι της Μαρούλας. Ποιο σπίτι όμως; Δύο τεράστια, σιδερένια θηρία, το είχαν εξαφανίσει. Είχαν καταπιεί το σπίτι, μαζί με τα δένδρα και τα είχαν χωνέψει κι όλας. Είχαν αφήσει όμως το πηγάδι, μήπως και τα θηρία διψάσουν, την κυρία είσοδο και τη μισή μάντρα, να γέρνει από τη μια μεριά, μόνη κι έρημη χωρίς στήριγμα. Και κάθε φορά έλεγα να το φωτογραφήσω, αλλά το άφηνα για «αύριο». Ώσπου τα σιδερένια θηρία, το κατασπάραξαν. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έσκαψαν και κάτι τεράστιους λάκκους, για να φυτέψουν αύριο τσιμέντα. 

Πέρασαν έξι μήνες. Έξι ολόκληροι μήνες από την ημέρα που συστάθηκε το νέο Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ανακουφισμένοι που δεν υπήρχαν πια προσκόμματα, αναμέναμε την ταχεία προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Την «Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης» σύμφωνα με τον επίσημο τίτλο της πολυαναμενόμενης διαδικασίας. Φοβούμαι όμως πως με την ανακούφιση ανά χείρας μείναμε, γιατί το Δ.Σ. που προέκυψε μετά από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις και αφού επιτέλους η αντιπολίτευση συναίνεσε στη σύστασή του, τηρεί σιγήν ασυρμάτου. Δεν έχει πει ούτε έχει πράξει το παραμικρό που θα έδινε κάποιες ελπίδες... προκήρυξης.  

Ύστερα από έρευνες πολλών ετών, σε κάθε λογής ιστορικά και λογοτεχνικά αρχεία, καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε με γραπτές αποδείξεις, την ιστορική παράδοση που κληρονομήσαμε απ' τους γονείς και παππούδες μας, σύμφωνα με την οποία, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, αυτός ο γίγαντας των ελληνικών γραμμάτων, διατηρούσε πολύ στενό φιλικό δεσμό με την Παλλήνη (ή σωστότερα με το Χαρβάτι, όπως ονομαζόταν την εποχή εκείνη η Παλλήνη). 

Δείτε/απολαύστε την εικόνα της αρχαίας Αθήνας και του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης πριν από 2.000 χρόνια; Το βίντεο που δημιούργησε η εταιρεία ειδικών οπτικών εφέ, Whiskytree, στο πλαίσιο της βελτίωσης των τεχνικών της στην ψηφιακή αποτύπωση, μας δίνει καλή γεύση για το τι εικόνα θα αντικρίζαμε. 

Για πρώτη φορά, 64 χρόνια μετά την ημέρα της κηδείας του Ιωσήφ Στάλιν, δόθηκε στη δημοσιότητα φιλμ Αμερικανού διπλωμάτη, ο οποίος λίγες εβδομάδες μετά, απελάθηκε με κατηγορίες για κατασκοπεία. Το βίντεο έχει απαθανατίσει χιλιάδες στρατιώτες να συνοδεύουν το φέρετρο του Στάλιν, η σορός του οποίου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. 

Νεολογος - Επισημανσεις

Δουλειές του ποδαριού..!

Από μικρές, επιμέρους λεπτομέρειες, κρίνεται πολλές φορές η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα και η αξιοπιστία του έχοντος την ευθύνη εποπτείας ενός θεσμικού μηχανισμού ή άλλως πως, ενός φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην προκειμένη περίπτωση του Δήμου Παιανίας.

Περισσότερα...

Euronews Web TV Live

GL SERVICE - Τηλ. 210 666 9293

ΛΙΟΣΑΤΟΣ

Πρωτοσελιδα Ημερησιου Τυπου

Επικαιροτητα

Grid List

ΚΕΛ Κρωπίας-Παιανίας

Αποχετευση

Τον έντονο προβληματισμό του για τις σοβαρότατες χρονικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση της κατασκευής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κρωπίας – Παιανίας, εκφράζει ο Γιάννης Σγουρός. Το κορυφαίο περιβαλλοντικό έργο που με την ολοκλήρωσή του θα απαλλάξει 200.000 κατοίκους και επισκέπτες στην Ανατολική Αττική από 40.000 βόθρους και την χώρα μας από την επιβολή υψηλών προστίμων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της μη τήρησης της νομοθεσίας περί διαχείρισης των υγρών λυμάτων, έχει ήδη βρεθεί εκτός αρχικών χρονοδιαγραμμάτων, αφού από το 2016 η ημερομηνία περάτωσής του αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, στο τέλος του 2020. 

Τριήμερο Εκδηλώσεων

Σχολεια

Τριήμερο επιλεγμένων και καλά επιμελημένων εκδηλώσεων στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης υπό την ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και του Διευθυντή του Σχολείου, κ. Ευάγγελου Γούμενου. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Κυριακή, 28 Μαΐου 2017 και ώρα 7:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου με τη θεατρική παράσταση «Υπάρχει και φιλότιμο» των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου από θεατρική ομάδα του Σχολείου. 

10ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής

Θεατρο

Για 10η κατά σειρά χρονιά, πραγματοποιείται από το Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη το 10ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής με τη συμμετοχή 7 Δήμων του λεκανοπεδίου και προς λύπη χωρίς τη συμμετοχή ούτε ενός Δήμου της Ανατολικής Αττικής. - η ευθύνη πιστώνεται αποκλειστικά στους Δήμους της περιοχής και προφανώς υπηρετεί την επιλογή της εσωστρέφειας και ίσως της αποφυγής να εκτεθούν στον ανταγωνισμό-.

Ο κίνδυνος να πάθει κανείς έμφραγμα είναι κατά 17 φορές αυξημένος, μέσα στην πρώτη εβδομάδα μετά από μία αναπνευστική λοίμωξη, όπως πνευμονία, γρίπη ή βρογχίτιδα, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη μελέτη που επιβεβαιώνει, μέσω στεφανιογραφίας, ότι μία αναπνευστική λοίμωξη του κατώτερου, αλλά και του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, μπορεί να πυροδοτήσει έμφραγμα. 

Επιλεξτε που θα πατε, τι θα δειτε

Πρωτοσελιδα "Νεολογου" ...

...από το Τυπογραφείο...