Τα πρώτα Ανάκτορα

Λεξεις-Φράσεις

Βρισκόμαστε στα χρόνια του Όθωνα. Ο Βαυαρός βασιλιάς που ντυνόταν με φουστανέλες και φέσι και στις πιο επίσημες εμφανίσεις του, μαζί με τη Βασίλισσα Αμαλία οργάνωναν συχνά γιορτές στα Ανάκτορα. Η πιο διαλεχτή κοινωνία εκείνο τον καιρό ήταν, βέβαια οι επιζώντες και οι απόγονοι των αγωνιστών του '21, μαζί με τους ξένους αυλικούς , που ήρθαν στην Ελλάδα, συνοδεύοντας τον Όθωνα.

Εμμανουήλ Κριαράς

Βιβλιο

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών παραδίδει στη δημοσιότητα τον «Ιστότοπο Εμμανουήλ Κριαρά» του Ινστιτούτου (http://ins-bibl.lit.auth.gr/kriaras/index.html), μια ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία αξιοποιεί τη δωρεά της Βιβλιοθήκης και σημαντικού τμήματος του Αρχείου που ο κορυφαίος Έλληνας φιλόλογος κληροδότησε στο Ινστιτούτο με τη διαθήκη του.

46ο Φεστιβάλ Βιβλίου, Ζάππειο

Aφιερωμα

«Βιβλίο - Θέατρο - Κινηματογράφος» είναι το κεντρικό αφιέρωμα του 46ου Φεστιβάλ Βιβλίου, που άνοιξε για το κοινό την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο, ενώ την σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

Μάρκος Μέσκος "Αλφα Βήτα"

Ποιηση

Ο Μάρκος Μέσκος στη συλλογή του Άλφα Βήτα σταχυολογεί ποιητικά στιγμές που διεγείρουν τη σύνθεση ήχων μέσα από την ανάκληση εικόνων.

 

Γ.Σ. Συνιδιοκτησίας Παιανίας

Blog

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύλλογος Κρητών Παλλήνης-Κάντζας-Γλυκών Νερών "Το ΚΡΙ-ΚΡΙ" διοργανώνει το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 "Γιορτή Ρακής" στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, επί της οδού Λεονταρίου. (έναντι Εργατικών Κατοικιών Παλλήνης) Τη μουσική υποστήριξη της εκδήλωσης θα έχει το κρητικό συγκρότημα, Όθωνα Μπικάκη, Νίκου Καραβυράκη, Ανδρέα Φασάκη και Κώστα Αμετάκη.

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος κυρίως ανηλίκων, που εντόπιζαν σε αποβάθρες μέσων σταθερής τροχιάς.( Ηλεκτρικός, Μετρό, Προσταικός) Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, απογευματινές ώρες της 13-9-2017 στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και της ανωτέρω υπηρεσίας, τρία (3) άτομα εκ των οποίων δύο ανήλικοι ημεδαποί και ένας 23χρονος υπήκοος Αφγανιστάν ως κλεπταποδόχος.

Με έκτακτη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, απαντά η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στην εκ νέου προσπάθεια του Κεντρικού Κράτους να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων.

Τροποποιείται από 1 Οκτωβρίου 2017 η ονομασία της λεωφορειακής γραμμής 301 με απόφαση της Ο.ΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και ύστερα από παρέμβαση του Δήμου Παλλήνης. Η αναγνωριστική πινακίδα επί των λεωφορείων της γραμμής εφεξής  θα αναγράφει, «ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΑΝΘΟΥΣΑ-ΠΕΝΤΕΛΗ» και σε ότι αφορά τις ώρες δρομολογίων, η ανακοίνωση του Δήμου Παλλήνης διαβεβαιώνει ότι «σύντομα θα υπάρξει πληροφόρηση από τον Οργανισμό.»

Δωρεάν διανομή μήλων προς τις ευπαθείς ομάδες πολιτών του Δήμου Παλλήνης (Δικαιούχοι ΤΕΒΑ, Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, άνεργοι, δικαιούχοι Κοινωνικού παντοπωλείου), αύριο, Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 από ώρα 10:30 έως 14:30. Η διανομή θα γίνει στο χώρο των Κοινωνικών δομών επί της οδού Έντισσον 3 - Παλλήνη. 

Σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανέρχονται τα κέρδη της πολυετούς δράσης της μεγάλης οργάνωσης πορτοφολάδων, που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΔΑΑ Χρήστος Παπαζαφείρης κατά τη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης, οι δράστες έχουν διαπράξει την τελευταία δεκαετία περίπου 4 χιλιάδες κλοπές πορτοφολιών σε γήπεδα, λεωφορεία, συρμούς του Μετρό και Ηλεκτρικού ενώ καθημερινά έκαναν τουλάχιστον 15 κλοπές πορτοφολιών αποκομίζοντας ποσό μεγαλύτερο των 3.500 €

Κορνίζα συλλεκτικής αξίας!

Παρασκηνιο

Συλλεκτικής αξίας κορνίζα με πρόσθετη αξία.

23ο Ετήσιο Συνέδριο Ευρωπαίων Οικονομολόγων

Ημεριδες - Διαλεξεις

Το φετινό Συνέδριο των Ευρωπαίων Οικονομολόγων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το διάστημα 28 έως 30 Σεπτεμβρίου 2017. Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Τμήμα Γεωγραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Ελευθερίου Βενιζέλου 70, Καλλιθέα).

Παγκοσμιοποίηση ή Εθνικολαϊκισμός;

Βημα Διαλογου

Τον Απρίλιο του 1959, το ραδιόφωνο του BBC έκανε μια από τις πλέον πετυχημένες φάρσες του. Κρέμασαν από βραδύς μακαρόνια σε δενδράκια που μεταφύτευσαν σε κεντρικά σημεία του Λονδίνου και το πρωί παρότρυναν ραδιοφωνικά τους πολίτες να δοκιμάσουν τους καρπούς των «μακαρονόδεντρων». Η πλειονότητα των Λονδρέζων σχεδόν το πίστεψε, δεδομένου ότι ελάχιστοι εξ αυτών είχαν κάποια επαφή με την ιταλική κουζίνα. 

Συστατικό απαραίτητο...

Χάρη στις μελέτες των ιστορικών και στις προσπάθειες των συλλεκτών, μετά από 100 χρόνια ξέρουμε πάμπολλα στοιχεία για την καταστροφική πυρκαγιά της 5/18ης Αυγούστου 1917. Από πού ξεκίνησε, πώς κατευθύνθηκε και πότε σταμάτησε. Ξέρουμε ποιες προσπάθειες έγιναν για να περισταλεί και γιατί απέτυχαν, ποια σημαντικά κτήρια και πόσα πολλά «ασήμαντα» σπίτια και καταστήματα καταστράφηκαν. 

Συνεδρίαση που τα είχε όλα, αυτή  που διεκπεραιώθηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Ιουλίου 2017 στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης.  

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΕΟΑΝ

Ανακυκλωση

Θεσσαλονίκη, 16 Σεπτεμβρίου 2017 - Με μεγάλη συμμετοχή μελών της κυβέρνησης, βουλευτών, δημάρχων, στελεχών υπουργείων, δήμων, περιφερειών, συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, αλλά και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η διημερίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) που συνδιοργάνωσε με το ΥΠ&ΕΝ στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη δημιουργία Δικτύου Υποστήριξης των Δήμων όλης της χώρας και των εποπτευόμενων φορέων τους, προκειμένου να ανταποκρίνονται έγκαιρα και αποτελεσματικά, στις απαιτήσεις των προσκλήσεων του νέου ΕΣΠΑ για την υλοποίηση περιβαλλοντικών έργων.

Δασικοί Χάρτες

Δασικα

Άλλες 18 μέρες παρατείνεται σύμφωνα με τροπολογία η ημερομηνία μέχρι την οποία οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αντιρρήσεις επί αναρτημένων δασικών χαρτών, κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, «Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις – Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ».

Με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής) εγκρίθηκε η επέκταση κατά 108 στρέμματα με επιφανειακό ανάπτυγμα 120 στρεμμάτων, ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την συνεπή τήρηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής. 

Ιδρύεται Δασοφυλακή

Δασικα

Εκδόθηκε σήμερα η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου 159991/4305/26.07.2017 (ΦΕΚ Β 2973) με την οποία καθορίζονται τα στοιχεία του Δελτίου Υπηρεσιακής Ταυτότητας Δασικών Υπαλλήλων, η περιγραφή της στολής τους και των χαρακτηριστικών αυτής.

Εκδόθηκε, σήμερα, η εγκύκλιος του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου «Ενέργειες που ακολουθούνται μετά από πυρκαγιά στις εκτάσεις που διέπονται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας» (ΑΔΑ: 7ΛΑΑ4653Π8-ΠΞΛ).

Με αρκετά ντέρμπι στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το μεγάλο (εντάξει και το μικρό) τελικό του Ευρωμπάσκετ πάμε την Κυριακή μας.

Α' Κατηγορία ΕΠΣΑΝΑ

Ποδοσφαιρο

Με εξαίρεση την ΑΠΕ Λαυρεωτική και τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου που ηττήθηκαν στην έδρα τους από τον ΑΠΟ Νικολακάκη και την Ατλαντίδα Ανθούσας αντίστοιχα και το ισόπαλο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση Μάχης Μαραθώνα- Άνοιξης (0-0) όλες οι άλλες ομάδες πέτυχαν νίκη στις έδρες τους.
Στον αγώνα Παλληνιακού-Κεραυνός Κερατέας που έληξε 3-1 υπέρ της τοπικής ομάδας, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν αλλά στην συνέχεια υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους. 

Μετά την εβδομάδα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Σάββατο χωρίς ακραίες συγκινήσεις, αλλά με ωράια πραγματάκια, συνηθισμένα, αναμένεται!

Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη, το "μικρό αδερφάκι" του Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ. Επιστροφή στην διοργάνωση για την ΑΕΚ που ταξιδεύει στην Κροατία.

Εθνική Ελλάδος-Εθνική Ρωσίας 74-69

Μπασκετ

Οι άστοχες επιλογές των δύο τελευταίων λεπτών, λόγω της κόπωσης των βασικών παικτών, ο απρόσμενος παράγοντας των δέκα χαμένων ελεύθερων βολών (10/20) και η ευρεία χρησιμοποίηση εφτά παικτών, γιατί δεν υπήρξε και η προσδοκώμενη βοήθεια από τους παίκτες του πάγκου, στέρησαν από την εθνική ομάδα την ευκαιρία πρόκρισής της στην πρώτη τετράδα του 40ού Ευρωμπάσκετ.

Με τον αγώνα για την προημιτελική φάση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία για το Ευρωμπάσκετ 2017, αλλά και με μπαλίτσα (Τσου Λου) προχωράμε την Τετάρτη μας.

Νεολογος - Επισημανσεις

Να τελειώνουμε με την Δημαρχοκεντρική Αυτοδιοίκηση

Κύριο -και επείγον- ζητούμενο στην νομοθετική κυοφορούμενη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη" είναι το "γκρέμισμα" του Δημαρχοκεντρικού χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης. Ορθώς, ορθότατα! 

Περισσότερα...

Euronews Web TV Live

GL SERVICE - Τηλ. 210 666 9293

ΛΙΟΣΑΤΟΣ

Πρωτοσελιδα Ημερησιου Τυπου

ΔΟΒΛΕΤΗΣ ΑΡΗΣ

Επικαιροτητα

Grid List

Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ η μελέτη κατασκευής των 6 αντλιοστασίων στο Δήμο Παλλήνης μέσω των οποίων τα λύματα θα μεταφέρονται στον κεντρικό αγωγό της αποχέτευσης με τελικό αποδέκτη το ΚΕΛ Ψυτάλλειας.

Την ίδια, πανομοιότυπη εργασία στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα» στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών έγραψαν και παρέδωσαν στον καθηγητή τους, 106 (!) φοιτητές γεγονός που οδήγησε τη γενική συνέλευση της σχολής να τιμωρήσει τους αντιγραφείς αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του τρέχοντος Σεπτεμβρίου. 

Τo Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017» δίνει το δικό του στίγμα στον εορτασμό έτους του Νίκου Καζαντζάκη και παρουσιάζει τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις με πηγή έμπνευσης το μοναδικό έργο του μεγάλου δημιουργού.

Τελικά οι άνδρες που υποβάλλονται σε μέτρηση του ειδικού προστατικού αντιγόνου μέσω αιματολογικής ανάλυσης, για τυχόν καρκίνο του προστάτη, φαίνεται να έχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από τη νόσο, σύμφωνα με νέα ανασκόπηση στοιχείων που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Annals of Internal Medicine.

Πρωτοσελιδα "Νεολογου" ...

...από το Τυπογραφείο...