Ανακοινώθηκε από το Δήμο Παλλήνης το πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου “28ης Οκτωβρίου 1940” στις Δημοτικές Ενότητες Ανθούσας, Γέρακα, Παλλήνης. Ο εορτασμός αρχίζει την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου με σημαιοστολισμό και ολοκληρώνεται το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017 με επιμνημόσυνες δεήσεις στους χώρους των Μνημείων Ηρώων των τριών Δημοτικών Ενοτήτων, με καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις των μαθητών.

Όψη του Γέρακα

Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Έτους 2016-2017 της ΔΕ Γέρακα Δήμου Παλλήνης», προϋπολογισμού 1.462.228,62 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου και ο Δήμαρχος Παλλήνης, Α. Ζούτσος.  Αντικείμενο του έργου, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, είναι η συντήρηση επιλεγμένων οδών του οδικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα του Δήμου Παλλήνης, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών. 

Θέμα σύγκλισης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Παλλήνης με την επισήμανση ότι καθυστερεί αδικαιολόγητα παρά το γεγονός ότι προβλέπεται από διάταξη του σχετικού Νόμου, έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, κ. Μίλια Κόπτη. 

Υμηττός

Την έκδοση απόφασης απαγόρευσης της θήρας στον Υμηττό, η οποία θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι την έναρξη ισχύος του νέου Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού, ζητούν από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και WWF Ελλάς.

Ενόψει της σύνταξης του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2018 η Δημοτική Αρχή Αγίας Παρασκευής συγκαλεί, εντός του Οκτωβρίου, Συνελεύσεις στις Συνοικίες της πόλης. Η πρώτη συνέλευση γίνεται στα Πευκάκια, σήμερα, Δευτέρα 16/10 , 7:30 μμ, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Δημητρίου & Ναυπακτίας). 

Μία από τις αξιολογικότερες πολιτικές εκδηλώσεις των τελευταίων ετών στην περιοχή της Παλλήνης, η δημόσια συζήτηση με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθήνας, κ. Μιχάλη Σπουρδαλάκη με θέμα την "Συνταγματική Αναθεώρηση", πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 14 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημαρχείου Παλλήνης.

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις ανάδειξης, τιμής και μνήμης για την 73η θλιβερή επέτειο του ολοκαυτώματος του Κορωπίου. Η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «9 Οκτωβρίου 1944. Κορωπί μια μαρτυρική πόλη» που πραγματοποιήθηκε- με μεγάλη συμμετοχή κοινού- την Κυριακή 8 Οκτωβρίου το απόγευμα από το Δήμο Κρωπίας ανέδειξε πολλές άγνωστες πτυχές του Ολοκαυτώματος. Ειδικότερα: 

Περισσότερα Άρθρα...