Η χρήση των νέων πληροφοριακών συστημάτων τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα άμεσων καταγγελιών και ελέγχων για θέματα αυθαίρετης δόμησης ήταν το αντικείμενο σύσκεψης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Γιώργου Στασινού. 

Add a comment

Αυξήσεις «άνω του ορίου» και μάλιστα αναδρομικά, έρχονται στα πρόστιμα και στις ποινές για κατασκευή αυθαιρέτων μετά την 28η Ιουλίου 2011, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). 

Add a comment

Με διάταξη που περιέχεται στο Σχέδιο Νόμου, «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» που ήδη κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επαναφέρεται ο θεσμός μεταφοράς συντελεστή μέσω συγκεκριμένων αλλαγών. Ειδικότερα: εφεξής, η διάθεση των τίτλων θα γίνεται μόνο από την Τράπεζα Δικαιωμάτων Δόμησης και όχι από τον ιδιοκτήτη τους, προκειμένου να αποτραπεί το φαινόμενο συγκέντρωσης τίτλων μεταφοράς από μικρό αριθμό εταιρειών όπως κατά κόρο συνέβη τα τελευταία χρόνια. 

Add a comment

Μία ακόμη παράταση στην προθεσμία υπαγωγής στον νόμο 4178/2013, για την «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης-Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. (Φ.Ε.Κ. (Β 2537/21-07-2017) 

Add a comment

Με σημαντικές παρεμβάσεις και ανατροπές σε σχέση με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα, το νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον το οποίο κατατέθηκε σήυμερα στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση υπό τον τίτλο, «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος.» Ειδικότερα:

Add a comment

Αυτόματη και ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, μειωμένα παράβολα στο ύψος των 250 ευρώ από 500 που είναι σήμερα και διευκολύνσεις πληρωμής έως σε 80 δόσεις επιστρατεύει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να δελεάσει τους απρόθυμους ιδιοκτήτες ακινήτων που περιμένουν καρτερικά έναν χρόνο την ψήφιση του νέου νομοθετικού πλαισίου που φέρνει πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα.

Add a comment

Σχέδιο Νόμου για τα αυθαίρετα

Κατατέθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου  για τα αυθαίρετα. Στις προβλέψεις του  μεταξύ άλλων περιέχονται και οι ακόλουθες ρυθμίσεις: απαγορεύονται οι μισθώσεις ακινήτων με πολεοδομικές παραβάσεις. Μειώνονται τα πρόστιμα για μια σειρά αυθαιρέτων που οικοδομήθηκαν μεταξύ των ετών 1983 έως 1993 και τακτοποιήθηκαν με τον ισχύοντα νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή το 2013. 

Add a comment

Περισσότερα Άρθρα...