Με την κατηγορία της διασποράς τρομοκρατικής προπαγάνδας, ένας δημοσιογράφος της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκηση. Η κατηγορία αφορούσε ένα tweet το οποίο ανήρτησε η εφημερίδα για μικρό χρονικό διάστημα τον περασμένο Μάιο. 

Ιβάν Σαββίδης

Ο ομογενής επιχειρηματίας πριν από περίπου ένα μήνα σε επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις του Έθνους είχε εκφράσει την ικανοποίηση του τόσο για την ποιότητα της δουλειάς όσο και για την υποδοχή που είχε η επανέκδοση της ιστορικής εφημερίδας. Είχε, μάλιστα, υποσχεθεί bonus 1.000 ευρω για κάθε εργαζόμενο είτε δημοσιογράφο είτε διοικητικό στέλεχος. 

Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών

Την έντονη αντίδραση της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) προκαλούν οι προβλέψεις της τροπολογίας για τον ΕΔΕΟΑΠ που κατατέθηκε στη Βουλή και ειδικότερα η καταβολή εισφοράς 2% επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, χθες, η ΕΙΗΕΑ αναφέρονται τα εξής: 

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης με μόνο θέμα την εκλογή τακτικού ΔΣ, εξελέγησαν, στη θέση του προέδρου ο Νίκος Χατζηνικολάου, της αντιπροέδρου η Ειρήνη Αθανασιάδου, του γραμματέα ο Γιάννης Φιλιππάκης, ταμίας ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, μέλος ο Σωτήρης Πουλόπουλο και αναπληρωτικά μέλη, η Όλγα Νικολαϊδου και ο Κώστας Γκαβούνας.

Ε.Σ.Ρ.

Να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν σε προκήρυξη και για τις θεματικές άδειες, προτίθεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αντιπρόεδρος της Αρχής,  Ροδόλφος Μορώνης.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα κρίνει το μέλλον του Οργανισμού, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, μετά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016. 

Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης

Με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης- Περίθαλψης) και των Ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφαλίσης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Περισσότερα Άρθρα...