Συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη ζητούν από κοινού η ΚΕΔΕ και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ –ΟΤΑ. Κεντρικό θέμα συζήτησης θα είναι το σύστημα αξιολόγησης. Η κατάθεση του σχετικού αιτήματος πραγματοποιείται μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δ.Σ. της Ένωσης με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ στην οποία ήταν επικεφαλής ο Πρόεδρός της Ν. Τράκας.

Πάνος Σκουρλέτης

Την θέσπιση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος στην τοπική αυτοδιοίκηση, επανέλαβε για μία ακόμη φορά σε συνέντευξή τους στην "Εφημερίδα των Συντακτών", ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Πάνος Σκουρλέτης, δίχως, όμως να προσδιορίσει επακριβώς το χρόνο ολοκλήρωσης του νομοσχεδίου σε αντίθεση με προγενέστερες δηλώσεις του στις οποίες μιλούσε για τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. 

Π. Σκουρλέτης με Δημάρχους Μεσσηνίας

Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης αξιοποίησε την ευκαιρία συνάντησης του με Δημάρχους -στην προκειμένη περίπτωση στη Μεσσηνία- και επανέλαβε τις απόψεις του για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στην αυτοδιοίκηση με σχέδιο νόμου που ήδη βρίσκεται σε προχωρημένη επεξεργασία. 

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη είχε η Προσωρινή Επιτροπή του Δικτύου Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών που ορίστηκε στην πρόσφατη 1η Θεματική Συνάντηση Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών στην Αθήνα στο πλαίσιο του διαλόγου για την Αναθεώρηση του Καλλικράτη.

Με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργο Πατούλη και με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Ε) συναντήθηκε σήμερα μετά από σχετικό αίτημά τους ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου. 

Ελεγκτικό Συνέδριο/Νόμος Σπίρτζη

To νόμο Σπίρτζη για τις δημόσιες συμβάσεις (Ν. 4412/2016) επικυρώνει ουσιαστικά με απόφασή του (Πράξη 166/30.6.17) το το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου του 7ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με την κατάτμηση έργων και προμηθειών. Σύμφωνα με την απόφαση που αποκαλύπτει το site http://www.aftodioikisi.gr/) επιτρέπεται η απευθείας ανάθεση έργων ή προμηθειών μόνο εφόσον «η, κατ’ είδος, συνολική δαπάνη για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 20.000 χωρίς ΦΠΑ».

Επιτροπή Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας ΚΕΔΕ

Με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΚΕΔΕ η Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων  ζήτησαν την υποστήριξη της Επιτροπής στο αίτημά τους "να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του προγράμματος καθώς και η εργασιακή διασφάλιση του προσωπικού, στις συγκεκριμένες δομές."

Περισσότερα Άρθρα...