Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Ιωακειμίδης, Πρόεδρος ΠΕΔΑ

Ως ιδιαίτερα θετική για την αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη να αναστείλει ως τις επόμενες δημοτικές εκλογές τη ρύθμιση με την οποία επέρχονταν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών στους Δήμους της χώρας. 

Add a comment

Δύο προσκλήσεις για τους Δήμους, συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. €, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Αφορούν την προμήθεια μηχανημάτων έργου ύψους 60 εκατ. ευρώ και την υλοποίηση έργων συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων ύψους 50 εκατ. ευρώ, με τις οποίες ενεργοποιείται το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων – «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018). 

Add a comment

Γιώργος Ιωακειμίδης, Πρόεδρος και Νίκος Ζενέτος, Δήμαρχος Ιλίου

Το Δήμαρχο Ιλίου κ. Νίκο Ζενέτο, επισκέφθηκε και είχε πολύωρη συνεργασία μαζί του, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής , κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας/Ρέντη στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης Π.Ε.Δ.Α και Δημάρχων Αττικής για ζητήματα, εκκρεμότητες και διεκδικήσεις που αφορούν την αυτοδιοίκηση συνολικά και κατά Δήμο. 

Add a comment

Ανοιχτό διάλογο με όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση στην ημερήσια διάταξη (αναμόρφωση Καλλικράτη, εκλογικό σύστημα, κ.ά.) θα έχει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης με τους 66 Δημάρχους της Αττικής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ, την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00 μ.μ. 

Add a comment

Οι εκπρόσωποι της ΕΕΤΑΑ & της Π.Ε.Δ.Α.

Με τη διοίκηση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) είχε πολύωρη συνεργασία επί θεμάτων αυτοδιοικητικού χαρακτήρα την ευθύνη των οποίων διαχειρίζεται η ίδια, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, (Π.Ε.Δ.Α.) κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας/Ρέντη.

Add a comment

Η συζήτηση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΔΑ μεταξύ αυτοδιοικητικών της Αττικής (45 Δήμαρχοι, 6 Αντιδήμαρχοι και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι) και του Πάνου Σκουρλέτη δεν είχε ημερήσια διάταξη, ήταν μια «αδιαμεσολάβητη επικοινωνία» όπως δηλώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών και «ένας απροσχημάτιστος, δημοκρατικός, γόνιμος διάλογος από αυτοδιοικητικούς με συναίσθηση υψηλής ευθύνης» όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Γιώργο Ιωακειμίδη.

Add a comment

Γιώργος Ιωακειμίδης

Ένας ρηξικέλευθος, παραγωγικός και κατά κοινή ομολογία ιδιαίτερα αποτελεσματικός αυτοδιοικητικός, ο Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, είναι ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. (Π.Ε.Δ.Α.)

Add a comment

Περισσότερα Άρθρα...