Συμφωνία ΥΠ.ΕΣ, ΕΝ.Π.Ε και ΚΕΔΕ για πάταξη της γραφειοκρατίας στην αυτοδιοίκηση

Αυτοδιοικηση
Γραμματοσειρα

Στο υπουργείο Εσωτερικών υπεγράφη η προγραμματική συμφωνία για την υλοποίηση του έργου προϋπολογισμού 30,5 εκατ. ευρώ μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Αλέξη Χαρίτση καθώς και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργου Πατούλη και του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κώστα Αγοραστού. 

"Πρόκειται για έργο που όταν ολοκληρωθεί θα δώσει λύσεις στην προσπάθεια καταπολέμησης της γραφειοκρατίας" δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης ενώ ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι "είναι πολύ σημαντικό  ο πολίτης να μπορεί να κάνει τις συναλλαγές του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς να έρχεται σε επαφή με υπαλλήλους και γραφεία."

Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα βήμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρόσθεσε ότι κάθε προσπάθεια για πού γίνεται προς την κατεύθυνση της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι ευπρόσδεκτη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι μέσα από την ενιαία πλατφόρμα ο πολίτης θα μπορεί να κάνει τις συναλλαγές του με το δήμο ή την περιφέρεια του, να συμπληρώνει τους φακέλους που θα θέλει να καταθέσει προς διεκπεραίωση αλλά και να μαζεύει χρήσιμα προς σε αυτόν έγγραφα και πιστοποιητικά.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η ίδια για όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας και ανάδοχος του έργου είναι η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.