Μπαχαρικά: γεύσεις που μάς ταξιδεύουν

Διατροφη
Γραμματοσειρα

Από αρχαιοτάτων χρόνων, τα μπαχαρικά σε διάφορες μορφές χρησιμοποιούνταν στην ιατρική για τις ευεργετικές ιδιότητές τους, αφού έχουν άπειρα «κρυφά» οφέλη για την υγεία μας ενώ συνάμα έχουν τη μαγική ικανότητα να μεταμορφώσουν ένα απλό πιάτο σε εθιστικό. 

Τα μπαχαρικά μάς δίνουν γεύσεις που μάς ταξιδεύουν σαν από ανατολίτικο παραμύθι: απαλές, γλυκές, καυτερές και μυρωδάτες μαζί. Πάμε, λοιπόν, να μάθουμε τα μυστικά της ανατολίτικης κουζίνας.

Μπαχαράτ σημαίνει μπαχαρικό στα Αραβικά. Είναι μείγμα καρυκευμάτων με βασικά συστατικά το πιπέρι και τα γλυκά μπαχαρικά, και βγάζει ζεστά, μεστά αρώματα.

Ζατάρ. Η λέξη σημαίνει θυμάρι (όλα τα είδη του). Στο μείγμα χρησιμοποιούνται επίσης σουσάμι, σουμάκ και ρίγανη.

Όλοι οι Ανατολίτες μάγειροι έχουν το δικό τους «garam masala» (μείγμα πολλών τριμμένων μπαχαρικών).

Το κύμινο είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό μπαχαρικό στις κουζίνες της Ανατολής ενώ τη λίστα συμπληρώνουν το σκόρδο, το πιπέρι, το τζίντζερ, το κάρι, ο κόλιαντρος, οι πιπεριές, το τσίλι, η κανέλα, το κάρδαμο, το κύμινο και ο βασιλικός.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον «Νεολόγο» και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Παρακαλούμε, να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη.

Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.