Μέγαρο Μουσικής 2017-2018

Περίπου 200 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή πάνω από 1.000 εκπροσώπων όλων των μορφών τέχνης αναμένεται να φιλοξενηθούν στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στη διάρκεια της νέας σεζόν, που ξεκίνησε στα μέσα του μήνα με το αφιέρωμα για τα 40 χρόνια από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας και την παράσταση της Εθνικής Οπερας του Πεκίνου.

Συναυλία υπό τον τίτλο, «Το Δέντρο F.G. Lorca» συνδιοργανώνεται  από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Θορικού την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6:00μ.μ. 

Γιάννης Καλατζής

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής σε ηλικία 74 ετών. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του '60 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '70. 

Ο Νίκος Αντωνιάδης άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στο Κεντάκυ των Ηνωμένων Πολιτειών¨σε ηλικία 72 ετών, "χτυπημένος" από καρκίνο στους πνεύμονες. Οι Θεσσαλονικείς Strangers ανήκουν στα πρωτοπόρα σχήματα του εγχώριου ροκ και τους θυμούνται σίγουρα όσοι αναμείχθηκαν τότε ενεργά με τους νέους ήχους που κατέφταναν στην Ελλάδα, ιδιαίτερα χάρη σε επιτυχίες όπως το «Ραντεβού», ένα από το πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια της μπάντας με τη χαρακτηριστική λεπτή φωνή του Αντωνιάδη, ο οποίος έπαιζε επίσης κιθάρα και έγραφε μουσική και στίχους.

Περισσότερα Άρθρα...

Αν επιθυμείτε να έχετε δωρεάν στην οθόνη σας τις ειδήσεις που δημοσιεύει ο "Νεολόγος", συμπληρώστε τα ζητούμενα στοιχεία και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.