Την Κυριακή, 9 Ιουλίου στο Γέρακα, ο πρώτος αγώνας του Νηρέα Γέρακα με τον ΟΦΗ για άνοδο στην Α1 Water Polo

Αλλαγές στις ημερομηνίες της τελικής φάσης της Α2 αποφασίστηκαν από τη διοργανώτρια αρχή, καθώς η αρχική προκήρυξη του πρωταθλήματος προέβλεπε τρεις αγώνες μέσα σε ένα τριήμερο (14-16 Ιουλίου) μη έχοντας προβλέψει ότι οι έδρες κάποιων ομάδων μπορεί να απέχουν πολλά χιλιόμετρα ή πολλά ναυτικά μίλια. 

Έτσι, οι πρώτοι αγώνες των ζευγαριών,  Νηρέας Γέρακα – ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης – Ν.Ο. Χανίων και θα διεξαχθούν Κυριακή 9 Ιουλίου (σε Γέρακα και Άλιμο αντίστοιχα),

Οι δεύτεροι αγώνες Τετάρτη 12 Ιουλίου (σε Ηράκλειο και Χανιά αντίστοιχα) και αν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι, αυτό θα γίνει στις 15 Ιουλίου στην έδρα των πρώτων.

Τα παιχνίδια κατάταξης για τις θέσεις 1-2 και 3-4 θα γίνουν στις 16 Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ αποφασίστηκε και αλλαγή στις ημερομηνίες των αγώνων κατάταξης για τις θέσεις 5-6 και 7-8. Αυτοί θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουλίου.

Για τις θέσεις  5-6 θα αγωνιστούν ο ΓΣ Ηλιούπολης με το ΝΟ Χαλκίδας και για τις θέσεις 7-8 η ΑΕ Χαϊδαρίου με τον Ηλυσιακό.

Στην κλήρωση των αγώνων υπήρξε η αντίδραση από τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος ζήτησε οι αγώνες να διεξαχθούν κανονικά στο τριήμερο και σε ουδέτερη έδρα, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την Ομοσπονδία.