Έναν αιώνα μετά, κυκλοφόρησε …νέο μυθιστόρημα “Beren and Luthien” του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν

ΒΙΒΛΙΟ "BEREN AND LUTHIEN"

Γραμμένο μετά την επιστροφή του συγγραφέα από τη Γαλλία το 1916, στο βιβλίο αυτό ο Τόλκιν «ξορκίζει» τις αποκρουστικές εμπειρίες που είχε στα πεδία των μαχών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε σε συνέντευξη στο BBC ο Τζον Γκαρθ, ειδικός στον Τόλκιν. Ένα νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα των «Άρχοντα των δακτυλιδιών», του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν, κυκλοφόρησε σήμερα έναν αιώνα αφότου το έγραψε ο συγγραφέας αντλώντας εν μέρει από τις φρικαλεότητες που έζησε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

 

 

Στο “Beren and Luthien” το οποίο εκδόθηκε από τον γιο του Τόλκιν, τον Κρίστοφερ Τόλκιν, εμφανίζονται δύο χαρακτήρες –ένας άνδρας και ένα ξωτικό—που προέρχονται από τον φανταστικό κόσμο του Τόλκιν, τη Μέση Γη.

Η ιστορία επικεντρώνεται σε μια σειρά τρομακτικών αναζητήσεων και απαγορευμένου έρωτα, απόσπασμα ενός μεγαλύτερου μυθιστορήματος το οποίο ο Τόλκιν διόρθωσε και επέκτεινε πολλές φορές, σύμφωνα με τον οίκο HarperCollins Publishing.

Γραμμένο μετά την επιστροφή του συγγραφέα από τη Γαλλία το 1916, στο βιβλίο αυτό ο Τόλκιν «ξορκίζει» τις αποκρουστικές εμπειρίες που είχε στα πεδία των μαχών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε σε συνέντευξη στο BBC ο Τζον Γκαρθ, ειδικός στον Τόλκιν.

Η εικονογράφηση του βιβλίου έγινε από τον Άλαν Λι, ο οποίος είχε βραβευθεί από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου για τη δουλειά του στην κινηματογραφική μεταφορά από τον Πίτερ Τζάκσον της τριλογίας του «Άρχοντα των Δακτυλιδιών».

Τα βιβλία έχουν πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ οι κινηματογραφικές εκδοχές του «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» έχουν αποφέρει συνολικά στα ταμεία πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ.

Ο Τόλκιν πέθανε το 1973 σε ηλικία 81 ετών.