Έτοιμα να λειτουργήσουν το 3ο Δημοτικό & 3ο Νηπιαγωγείο Γέρακα. Παραδόθηκαν στο Δήμο Παλλήνης

3ο Νηπιαγωγείο Γέρακα

Παραδόθηκε, την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δήμο Παλλήνης το νέο σχολικό συγκρότημα του 3ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα. Η σχολική μονάδα κατασκευάστηκε στον ίδιο χώρο που λειτουργούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια, στο οικοδομικό τετράγωνο που εφάπτεται των οδών Μιαούλη – Γκούρα – Ναυαρίνου και Μάρκου Μπότσαρη στο Σταυρό.

Το σχολικό συγκρότημα θα λειτουργήσει με τη νέα εκπαιδευτική περίοδο και αναμένεται να εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες που προκαλεί ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός νέων μαθητών στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα.

Οι πρώτες ενέργειες ανέγερσης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα  ξεκίνησαν επί Δημαρχίας Γιάννη Παπαδογεωργάκη (πρ. Δήμος Γέρακα) και εν μέσω απειράριθμων δυσκολιών και γραφειοκρατικών διαδικασιών ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα.

Η κατασκευή της σχολικής μονάδες κόστισε περίπου 5.000.000 €

Σημειώνεται ότι στο χώρο όπου λειτουργούσε μέχρι τον περασμένο Ιούνιο το 3ο Δημοτικό και το 3ο Νηπιαγωγείο, επί των οδών Μονής Αρκαδίου – Ναυαρίνου – Νικηταρά, θα στεγάζεται το νεοιδρυθέν 8ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα.