Αγώνας OPTIMIST «Κύπελλο Βουλιαγμένης 2017» Medal Race, 14-15 Οκτωβρίου 2017

Κύπελλο Βουλιαγμένης 2017

Διασυλλογικό αγώνα για σκάφη τύπου OPTIMIST διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης ανοιχτά της Βουλιαγμένης-Βάρκιζας στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2017. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες που είναι κάτοχοι δελτίου της ΕΙΟ με ετήσια ιατρική γνωμάτευση.Θα διεξαχθούν συνολικά έξι (6) ιστιοδρομίες και επιπλέον μια (1) για το medal race η οποία θα αφορά τους 7 πρώτους της γενικής στις κατηγορίες αγοριών- κοριτσιών και τους 3 πρώτους της γενικής στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων.

Το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 δε θα διεξαχθούν περισσότερες από τέσσερις (4) ιστιοδρομίες και τη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 περισσότερες από τέσσερις (4) συμπεριλαμβανομένης της Medal Race.

Ακολουθεί η προκήρυξη του διασυλλογικού αγώνα

Π ρ ο κ ή ρ υ ξ η
Κύπελλο Βουλιαγμένης 2017 «Medal Race» 14 -15 Οκτωβρίου 2017

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης διοργανώνει διασυλλογικό αγώνα για σκάφη τύπου OPTIMIST στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2017.

1. Κανονισμοί

1.1 Ο αγώνας θα διέπεται από τους Κανονισμούς όπως αυτοί ορίζονται από του Διεθνείς Κανονισμούς Αγώνων Ιστιοπλοΐας (RRS) της ISAF 2016 – 2020.

1.2 Στον κανόνα 61.1 προστίθεται : Σκάφος που προτίθεται να κάνει ένσταση πρέπει να δηλώσει στην Επιτροπή Αγώνων, αμέσως μετά τον τερματισμό του, το σκάφος εναντίον του οποίου θα κάνει ένσταση.

1.3 Εάν ως προπαρασκευαστικό σήμα αναρτηθεί η σημαία U κανένα σημείο του σκάφους, του πληρώματος ή του εξοπλισμού του δεν πρέπει να βρίσκεται εντός του τριγώνου που σχηματίζεται μεταξύ της γραμμής εκκίνησης και του πρώτου σημείου στροφής κατά τη διάρκεια του τελευταίου λεπτού πριν το σήμα της εκκίνησης. Αν ένα σκάφος παραβιάσει αυτόν τον κανόνα και αναγνωριστεί ακυρώνεται χωρίς ακρόαση εκτός εάν η ιστιοδρομία εκκινήσει ξανά, ή ακυρωθεί, ή εγκαταλειφθεί πριν το σήμα της εκκίνησης. Αυτό αλλάζει τον κανόνα 26.

2. Διαφημίσεις

Ο αγώνας κατατάσσεται στην κατηγορία C σύμφωνα με το άρθρο 20 του Παραρτήματος 4 των κανονισμών. Σκάφη που φέρουν ατομική διαφήμιση πρέπει να καταθέσουν φωτοαντίγραφο της σχετικής έγκρισης από την ΕΙΟ στη Γραμματεία Αγώνων με τη δήλωση συμμετοχής.

3. Δικαίωμα Συμμετοχής και Δηλώσεις

3.1 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες οι οποίοι είναι κάτοχοι δελτίου της ΕΙΟ με ετήσια ιατρική γνωμάτευση. Η υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής, τα δελτία, οι ασφάλειες των αθλητικών και συνοδευτικών σκαφών καθώς και η ταυτότητα προπονητή θα πρέπει να σταλούν με email έως την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 στο nov@nov.gr .

3.2 Κόστος συμμετοχής ανά αθλητή €10,00

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

4.1 Οι ιστιοδρομίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

• 14 Οκτωβρίου 2017, ώρα 12:00, εκκίνηση 1ης ιστιοδρομίας.
• 15 Οκτωβρίου 2017, ώρα 11:00, εκκίνηση ιστιοδρομιών.
• 15 Οκτωβρίου 2017, ώρα 16:00 εκκίνηση Medal Race

4.2 Θα διεξαχθούν συνολικά έξι (6) ιστιοδρομίες και επιπλέον μια (1) για το medal race η οποία θα αφορά τους 7 πρώτους της γενικής στις κατηγορίες αγοριών- κοριτσιών και τους 3 πρώτους της γενικής στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων. Το Σάββατο δε θα διεξαχθούν περισσότερες από τέσσερις (4) ιστιοδρομίες και τη Κυριακή περισσότερες από τέσσερις (4) συμπεριλαμβανομένης της Medal Race.

5. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

Οι οδηγίες πλου θα αποσταλούν με e-mail μετά τις δηλώσεις συμμετοχής.

6. ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Αρ. πρωχ. ΝΟΒ: 1344

Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν ανοιχτά της Βουλιαγμένης-Βάρκιζας. 

7. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7.1 Για να είναι έγκυρος ο αγώνας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 1 ιστιοδρομία.

7.2 Εάν πραγματοποιηθούν τρεις ιστιοδρομίες θα μετράνε όλες για τον υπολογισμό της συνολικής βαθμολογίας κάθε σκάφους.

7.3 Εάν πραγματοποιηθούν τέσσερις ή περισσότερες ιστιοδρομίες θα εξαιρείται η χειρότερη για τον υπολογισμό της συνολικής βαθμολογίας κάθε σκάφους .

8. ΣΚΑΦΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

8.1 Τα σκάφη προπονητών και υποστήριξης πρέπει να δηλωθούν στη γραμματεία αγώνων.

8.2 Τα συνοδά σκάφη πρέπει να δηλωθούν στη γραμματεία των αγώνων. Οι χειριστές πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις μετακινήσεις τους, να φορούν το βραχιόλι ασφαλείας (quick – stop) που συνδέεται με το διακόπτη της μηχανής καθώς και να είναι κάτοχοι διπλώματος ταχυπλόου. Υποχρεωτικά όλοι οι προπονητές θα πρέπει να έχουν VHF, συντονισμένο στο κανάλι 72 κατά τη διάρκεια του αγώνα.

8.3 Αν ο προπονητής δεν έχει επαφή με VHF καθόλη τη διάρκεια του αγώνα μπορεί να επιβληθεί από την Επιτροπή Ενστάσεων ποινή στους αθλητές του, που μπορεί να είναι και μικρότερη της ακύρωσης.

9. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Τα σκάφη των συμμετεχόντων αθλητών μπορούν θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒ. Για ομίλους εκτός Αθηνών υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν στους ξενώνες του Ομίλου με πολύ μικρό κόστος.

10. ΕΠΑΘΛΑ

10.1 Έπαθλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους νικητές των κατηγοριών: Medal race

Αγόρια – Κορίτσια U16 Παίδες – Κορασίδες U12

10.2 Θα δοθεί κύπελλο στον νεότερο κατά έτος αθλητή ο οποίος θα προηγείται στη βαθμολογία και θα έχει τερματίσει σε τουλάχιστον μία ιστιοδρομία, καθώς και στον πολυνίκη όμιλο.

11. ΕΥΘΥΝΗ

Όλοι οι αθλητές -αθλήτριες αγωνίζονται σύμφωνα με το θεμελιώδη κανόνα 4, RRS- ISAF.0 διοργανωτής Όμιλος και οι Επιτροπές δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε άτομα ή πράγματα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα κατά την διάρκεια του αγώνα.

12. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Όλα τα αγωνιζόμενα και συνοδευτικά σκάφη θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον την προβλεπόμενη από την Ελληνική νομοθεσία ασφαλιστική κάλυψη ευθύνης προς τρίτους. Αντίγραφα των συμβολαίων πρέπει να κατατεθούν στη γραμματεία των αγώνων μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής.

13. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περεταίρω πληροφορίες και διευκρινίσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία του ΝΟΒ, τηλέφωνα: 2108962142, 2108962416, fax: 2108964022, ώρες λειτουργίας γραμματείας 9:00 – 17:00.

14. ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή μετά την ολοκλήρωση των ιστιοδρομιών θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές των κατηγοριών. Οι γονείς και οι συνοδοί των αθλητών είναι ευπρόσδεκτοι στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒ κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Για τον Ν.Ο.Β.

H Πρόεδρος Στέλλα Λαζάρου

O Γενικός Γραμματέας Μάριος ΔαραΒίγκας