Αρκετές οι καλές ταινίες που προβάλλονται στις γιορτές των Χριστουγέννων. Δείτε και επιλέξτε

«Ο Στόχος» (The Man with the Iron Heart)
Μέρες που έρχονται, αξίζει μια έξοδος στον κινηματογράφο. Δείτε τις 9 ταινίες που ακολουθούν και προβάλλονται από 21 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους της Αθήνας και αποφασίστε ποιά ή ποιές θα δείτε!  

«Ο Στόχος» (The Man with the Iron Heart)

the-man-with-the-iron-heart-8173671

1942. Κατεχόμενη Τσεχοσλοβακία. Δύο Τσεχοσλοβάκοι μέλη της Αντίστασης και σταλμένοι από το Λονδίνο φτάνουν στην Πράγα με αποστολή να δολοφονήσουν τον πιο επικίνδυνο άντρα του Γ’ Ράιχ: τον Ράινχαρντ Χάιντριχ, «το ξανθό κτήνος», τον «δήμιο της Πράγας», τον αρχηγό των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, το δεξί χέρι του Χάινριχ Χίμλερ.

Πρόκειται για την Επιχείρηση Ανθρωποειδές, μία από τις πιο τολμηρές και ηρωικές απόπειρες του Β’ Παγκόσμιου πολέμου.

Σκηνοθεσία: Cédric Jimenez, Σενάριο: Audrey Diwan, David Farr και Cédric Jimenez, Ερμηνεύουν: Jack O’Connell, Rosamund Pike, Noah Jupe και Mia Wasikowska.

«Όλα Τα Λεφτά Του Κόσμου» (All the Money in the World)

all-the-money-in-the-world-3677207

Ρώμη, 1973. Κουκουλοφόροι απαγάγουν ένα 16χρονο αγόρι, τον Τζον Πολ, εγγονό του Τζον Πολ Γκέτι, του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο. Ένας πανίσχυρος, δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας πετρελαίου, απίστευτα μίζερος, απρόσωπος και τσιγγούνης, ο οποίος αρνείται ευθαρσώς και δημοσίως να πληρώσει τα λύτρα στους απαγωγείς. Η αφοσιωμένη και δυναμική μητέρα του Τζον Πολ, η Γκέιλ, παρά τις μάταιες προσπάθειες της να αλλάξει την αμείλικτη στάση του Γκέτι, καλείται να σηκώσει μόνη της το βάρος της απαγωγής και να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει τον γιό της και αποφασίζει να συμμαχήσει με τον αινιγματικό σωματοφύλακα του Γκέτι.

Σκηνοθεσία: Ridley Scott, Σενάριο: David Scarpa, Ερμηνεύουν: Mark Wahlberg, Michelle Williams, Christopher Plummer και Charlie Plummer.

«Τζαμάικα» (Jamaica)

tzamaika-6508607

Ο Άκης οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του και την απαιτητική γυναίκα του. O Τίμος είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος ήταν δύο δεμένα αδέλφια, αλλά μια παρεξήγηση τους έχει αποξενώσει εδώ και χρόνια. Η ζωή, όμως, βρίσκει τον τρόπο να τους φέρει και πάλι κοντά, αναπάντεχα και καθοριστικά.

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφονιός, Σενάριο: Γιώργος Φειδάς, Ερμηνεύουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και Νικολέτα Κοτσαηλίδου.

«Φερδινάνδος» (Ferdinand)

ferdinand-4325141

Ήρωας της ταινίας είναι ο γιγαντιαίος ταύρος με μεγάλη καρδιά, ο Φερδινάνδος. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του.

Σκηνοθεσία: Carlos Saldanha, Σενάριο: Ron Burch, David Kidd, Don Rhymer, Robert L. Baird, Tim Federle και Brad Copeland, Ερμηνεύουν: Μάριος Αθανασίου, Άντρια Ράπτη, Αφροδίτη Αντονάκη και Φοίβος Ριμένας.

«The Florida Project»

the-florida-project-7338808

Η εξάχρονη Μούνεϊ ζει με την μητέρα της Χάλεϊ, μια ζωηρή επαναστάτρια σε ένα πολύχρωμο μοτέλ στα περίχωρα του Ορλάντο, κοντά στο Disney World. Περνά το καλοκαίρι της με σκληρά παιδιά της γειτονιάς, κάνοντας διάφορες αταξίες. Τα σοβαρά προβλήματα όμως αρχίζουν όταν η μητέρα της, μπαίνει στην πορνεία, για να πληρώσει το ενοίκιο. Ο κόσμος των δύο γυναικών θα αλλάξει δραματικά.

Σκηνοθεσία: Sean Baker, Σενάριο: Sean Baker και Chris Bergoch, Ερμηνεύουν: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Valeria Cotto και Bria Vinaite.

«The Bachelor 2»

the-batchelor-2-7780932

Ένας φίλος από τα παλιά ετοιμάζεται να παντρευτεί, άρα μία νέα ευκαιρία για bachelor party προκύπτει και φυσικά οι ήρωες μας δεν θα την αφήσουν να πάει χαμένη. Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά που θα δοκιμάσει τα όριά τους: ο γάμος πρόκειται να γίνει στην Κρήτη και οι Σφακιανοί συγγενείς της νύφης δεν αστειεύονται. Νέοι φίλοι αλλά και εχθροί θα ενταχθούν στην παρέα, θα αντιμετωπίσουν Κρητικές βεντέτες αλλά και τις συνέπειες του πιο επικού bachelor party.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος, Σενάριο: Ρένα Ρίγγα και Κώστας Βαζάκος, Ερμηνεύουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης και Ηλίας Μελέτης.

«Royal Opera House: The Nutcracker»

Ένα από τα πλέον κλασικά μουσικά έργα όλων των εποχών, και αγαπημένο θέαμα όλης της οικογένειας, «Ο Καρυοθραύστης» σε παραγωγή του Peter Wright, προβάλλεται στα Village Cinemas

Παραγωγή και χορογραφία: Peter Wright

«Dede»

dede-6231067

1992. Η νεαρή Ντίνα ζει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό όπου η ζωή «κυβερνάται» επί αιώνες από την παράδοση. Ο παππούς της, έχει κανονίσει ήδη τον γάμο της με τον David, ο οποίος επιστρέφει από τον πόλεμο. Επιστρέφοντας φέρνει μαζί του και τον συνστρατιώτη του, στον οποίο οφείλει τη ζωή του. Ο όμορφος Gegi, και η Ντίνα ερωτεύονται. Θα καταφέρει να εναντιωθεί στις «στεγανές» παραδόσεις της μικρής κοινωνίας στην οποία ζει; Και, αν το κάνει ποιο θα είναι το τίμημα;

Σκηνοθεσία: Mariam Khatchvani, Σενάριο: Mariam Khatchvani, Vladimer Katcharava και Irakli Solomanashvili, Ερμηνεύουν: George Babluani, Girshel Chelidze, Mose Khachvani, Nukri Khachvani και Natia Vibliani.

«Τζάνγκο ο Βασιλιάς του Σουίνγκ» (Django)

django-2035342

Παρίσι, 1943. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, ο τσιγγάνος Τζάνγκο Ράινχαρτ, μια μοναδική προσωπικότητα της εποχής και βιρτουόζος της κιθάρας, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του. Κάθε βράδυ το Παρίσι χορεύει με τη σουίνγκ μουσική του, ενώ την ίδια στιγμή οι τσιγγάνοι της Ευρώπης καταδιώκονται από τους Ναζί. Όταν η Γερμανική προπαγάνδα του ζητάει να πάει στο Βερολίνο για συναυλίες, συναισθάνεται τον κίνδυνο και αποφασίζει να διαφύγει στην Ελβετία μαζί με τη σύζυγό και τη μητέρα του, με τη βοήθεια της Γαλλίδας φίλης του Λουίζ ντε Κλερκ. Αλλά η απόδραση τους είναι πιο πολύπλοκη απ’ ότι περίμενε.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Etienne Comar, Ερμηνεύουν: Reda Kateb, Cécile De France, Bea Palya και Bimbam Merstein.