fbpx

Αττική: η στρεβλή ανάγνωση της πραγματικότητας/Νίκου Πέππα

Άρθρο του Νίκου Πέππα/ Η απάντηση της κυρίας Ρένας Δούρου για την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που παρουσίαζε την Περιφέρεια Αττικής ως πρωταθλήτρια των ληξιπρόθεσμων οφειλών ήταν ότι: «αυτό που αναφέρει η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά σε μια παροδική αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, (εξαιτίας της αύξησης αρμοδιοτήτων χωρίς το απαραίτητο προσωπικό στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017».

Επί της ουσίας η κυρία Περιφερειάρχης υποστηρίζει πως η Αττική έπεσε θύμα των λογιστικών αναπροσαρμογών και πως η διοίκησή της όχι μόνο τακτοποιεί όλες τις υποχρεώσεις της προς τρίτους, αλλά έχει μελετήσει και εκπονεί, όπως αναφέρει, ύψους 414 έργα συνολικού συμβατικού κόστους ύψους 383 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Σύμφωνα πάντα με την κυρία Δούρου, κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να ανατρέξει στις δημοσιευμένες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής και να βιώσει από μόνος του την εμπειρία της αναπτυξιακής έκρηξης που βιώνει ή πρόκειται να βιώσει η πολύπαθη Περιφέρειά μας.

Δεν είναι στις προθέσεις μου να κάνω δημοσιογραφική κάλυψη των δρώμενων ή καλύτερα των μη δρώμενων της Αττικής, όμως η εμπειρία και θητεία μου ως αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής μου δίνει το δικαίωμα να κάνω τις παρακάτω πολιτικές παρατηρήσεις:

– Η κυρία Δούρου πολιτεύεται στις γραμμές του προεκλογικού της λαϊκισμού. Βλέπει λογιστικές στρεβλές αναγνώσεις από τα επίσημα όργανα του κράτους που παρεμπιπτόντως διοικείται από το κόμμα που και η ίδια ανήκει.

Η κυρία Δούρου, χωρίς ίχνος κοινωνικής αντίληψης – παρά τα όσα υποστηρίζει ως πολιτικός της αριστεράς – δείχνει να αγνοεί όλα όσα οικτρά έχουν συμβεί σε Μάνδρα και Μάτι και επαίρεται για το μεγάλο αναπτυξιακό ΣΟΚ που βιώνει η Αττική σε υποδομές.

– Ακόμη όμως και έτσι να είναι, δηλαδή η Αττική να ζει το όνειρό της και εμείς να μην το βλέπουμε, τότε η προτεραιοποίηση των έργων της Περιφέρειας, για όλους εμάς που γνωρίζουμε και έχουμε διοικήσει, θα αφορούσε πρωτίστως στα έργα προστασίας από φυσικά φαινόμενα με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών και ύστερα όλων των άλλων. Αυτό εκ του αποτελέσματος, δεν συνέβη.

Το ηθικό πλεονέκτημα και την αγάπη του κόσμου την κερδίζει ένας πολιτικός όταν βάζει τον άνθρωπο πάνω από τους αριθμούς, παραμερίζει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και αντί να φτιάχνει βιντεάκια (που κόβει κορδέλες για τα έργα που ξεκίνησαν οι παλαιότερες διοικήσεις), να σηκώνει τα μανίκια.

Η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας η Αττική, αξίζει μια καλύτερη Διοίκηση, που να διοικεί και όχι να πολιτικολογεί υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης, που να ενώνει αντί να διχάζει, που να προλαμβάνει αντί να κρύβεται.

Νίκος Πέππας

τ. Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής

πρώην αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσου