Διαγωνισμός διηγήματος “Η πόλη που ζω” για μαθητές Γυμνασίων/Λυκείων Δήμου Παλλήνης από την Ένωση Συλλόγων Γονέων

Διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος με θέμα «Η πόλη που ζω» προκηρύχθηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δημόσιων Σχολείων Δήμου Παλλήνης σε συνεργασία με τις συμβούλους φιλολόγων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής , κ.κ. Μαργαρίτα Καλογρίδου και Λουκία Στέφου και την υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Κατερίνα Αλεξιάδη.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές των τάξεων Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Παλλήνης.

Ειδικότερα:

Οι μαθητές Γυμνασίων

του Γυμνασίου Ανθούσας,
του 1ου, 2ου, 3ου Γυμνασίου Γέρακα,
του 1ου, 2ου, 3ου Γυμνασίου Παλλήνης
του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα,
του Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης,
και του Εσπερινού Γυμνασίου Παλλήνης

Οι μαθητές της Α΄Τάξης

του 1ου, 2°ου Λυκείου Γέρακα,
του 1ου, 2°ου Λυκείου Παλλήνης
του Καλλιτεχνικού Λυκείου Γέρακα,
του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης,
και του Εσπερινού Λυκείου Παλλήνης

Η συγγραφή του διηγήματος θα γίνει στις αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης (Μαραθώνος) το Σάββατο, 5 Μαΐου 2018 από τις 10:00 π.μ. έως και 13:00 υπό την επιστασία εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι διαγωνιζόμενες/οι μαθήτριες/τές καλούνται να γράψουν για την πόλη που ζουν, για τη σχέση που έχουν δημιουργήσει με αυτή, για τα βιώματα που απέκτησαν στα χρόνια που τη ζουν, τις δυνατότητες που τους προσφέρει σε σχέση με τις αναζητήσεις τους σε επίπεδο ψυχαγωγίας και συμμετοχής σε δραστηριότητες πολιτιστικού ή και αθλητικού χαρακτήρα  και ακόμη, τι θα ήθελαν να τους προσφέρει η πόλη τους και δεν το έχει.

Η έκταση του διηγήματος οριοθετείται στις 5 σελίδες, κατά την παράδοση του διηγήματος στον επιβλέποντα καθηγητή τα στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο) του κάθε μαθητή θα καλύπτονται και μόνο στο ενδεχόμενο διάκρισης θα γίνουν γνωστά και αυτονόητα, δεν επιτρέπεται η χρήση σημειωμάτων που συντάχθηκαν εκτός Σχολείου.

Τα διηγήματα θα κριθούν σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από ομάδα εκπαιδευτικών και στη δεύτερη φάση από ομάδα συγγραφέων στην οποία θα συμμετέχει και εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Σχολείων Δήμου Παλλήνης.

Προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό:  οι μαθήτριες/τές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στη φόρμα google: https://goo.gl/forms/Gtws98pVIvRum1AO2 

Στα δέκα (10) καλύτερα διηγήματα θα απονεμηθούν ειδικές διακρίσεις. Στους μαθητές που θα καταταγούν στις τρεις πρώτες θέσεις θα δοθούν από ένα tablet υψηλής αξίας και αξιόπιστης τεχνολογίας και στους υπόλοιπους επτά (7) σύγχρονα βιβλία λογοτεχνίας.

Στο Γυμνάσιο ή Λύκειο από το οποίο θα προέρχεται ο μαθητής με την 1η διάκριση, έχει προγραμματιστεί να αποδοθεί έπαθλο, η ταυτότητα του οποίου θα προσδιοριστεί με βάση τις ανάγκες ή τις τυχόν ελλείψεις σε υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό.

Η απονομή των διακρίσεων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει η Ένωση Συλλόγων Γονέων, παρουσία των τοπικών αρχών, εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και του υπουργείου Παιδείας, γονέων και μαθητών.

Στον προγραμματισμό της Ένωσης Συλλόγων Γονέων είναι, τα 10 διακριθέντα διηγήματα να εκδοθούν σε βιβλίο και παράλληλα να αναρτηθούν/δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων.

Κατά την ημέρα συγγραφής του διηγήματος, τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δημόσιων Σχολείων Δήμου Παλλήνης θα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης καλύπτοντας το σύνολο της οργάνωσης του 1ου μαθητικού διαγωνισμού που γίνεται με πρωτοβουλία των γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Παλλήνης.

Η σύνθεση του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων:


Κώστας Παπαγεωργίου, Πρόεδρος
Μαρία Αμοργιανού, Αντιπρόεδρος
Γεωργία-Τσίλιου-Αλεξανδροπούλου, Γεν. Γραμματέας
Θόδωρος Βασιλείου, Ταμίας
Σάκης Τρεβλάς, αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Βίκυ Κακαμπούκη, μέλος
Α. Χατζηνικολάου, μέλος

Δύο αξιόλογες, πρόσφατες δράσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Αξίζει να σημειωθεί ή και να υπενθυμιστεί, ότι στις τελευταίες δράσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δημόσιων Σχολείων Δήμου Παλλήνης, εντάσσονται δύο εκδηλώσεις υψηλού ενδιαφέροντος, αξιολογημένες ως ιδιαίτερα επιτυχείς.

Η πρώτη, (8 Ιανουαρίου 2018) αφορούσε συζήτηση των γονέων με την εκπαιδευτικό-ψυχολόγο Ελένη Κουκούλη, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής με θέμα «Ποιός φοβάται το Σχολείο;»

και η αμέσως επόμενη (12 Μαρτίου 2018) ήταν η δημόσια συζήτηση με τον υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου Γέρακα, επικεντρωμένη στο νέο θεσμικό πλαίσιο που προχώρησε το υπουργείο σε σχέση με την οργάνωση και λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Καταστατική Συνέλευση την Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Παλλήνης για την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 έχει προγραμματιστεί καταστατική συνέλευση των μελών της. Πρόκειται για τροποποίηση του καταστατικού της Ένωσης προκειμένου να εναρμονιστεί με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Η ολοκλήρωση τροποποίησης του καταστατικού έγινε με την υποστήριξη του δικηγόρου Παλλήνης, Γιώργου Σιδηρόπουλου και ενσωματώνει τη βούληση του Δ.Σ. για την απόκτηση ενός σύγχρονου καταστατικού με 9μελές Δ.Σ. (σήμερα είναι επταμελές) που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής μας.

Ακολουθεί το έγγραφο αναγγελίας και ενημέρωσης για την προκήρυξη του διαγωνισμού συγγραφής διηγήματος από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Γέρακας, 19/3/2018 Αριθμ. Πρωτ. Φ41/5269

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Πολιτιστικά Θέματα
Ταχ. Δ/νση: Ηρώων Πολυτεχνείου 9-11,15344,
Γέρακας Αττικής

Πληροφορίες: Κατερίνα Αλεξιάδη
Τηλέφωνο: 2103576046
e-mail: didanpep@sch.gr  

ΠΡΟΣ: Γυμνάσιο Ανθούσας,
1ο, 2°, 3ο Γυμνάσιο Γέρακα,
1ο, 2°, 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης,
Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, Μουσικό Γυμνάσιο και ΓΕ.Λ. Παλλήνης,
1ο , 2ο ΓΕ.Λ. Γέρακα,
1ο , 2ο ΓΕ.Λ. Παλλήνης, Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Λύκειο Παλλήνης

Κοιν.: Γραφείο Συμβούλων, Υπουργείο Παιδείας: Γενική Διεύθυνση Σπουδών Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης

Θέμα: Διαγωνισμός διηγήματος των σχολείων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δημόσιων Σχολείων Δήμου Παλλήνης

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δημόσιων Σχολείων Δήμου Παλλήνης προκηρύσσει Διαγωνισμό διηγήματος σε συνεργασία με τις συμβούλους φιλολόγων της ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής κ.κ. Μαργαρίτα Καλογρίδου και Λουκία Στέφου και την υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Κατερίνα Αλεξιάδη για τα Γυμνάσια και την Α’ Λυκείου των δημοσίων σχολείων του Δήμου (Γυμνάσιο Ανθούσας, 1°, 2°, 3° Γυμνάσιο Γέρακα, 1°, 2°, 3° Γυμνάσιο Παλλήνης, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα, Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, 1°, 2° Λύκειο Γέρακα, 1°, 2° Λύκειο Παλλήνης, Καλλιτεχνικό Λύκειο Γέρακα, Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Λύκειο Παλλήνης).

Το θέμα του Διαγωνισμού είναι: “Η πόλη που ζω” και θα διεξαχθεί στο 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης στις 5 Μαΐου 2018.

Διάρκεια διαγωνισμού 3 ώρες. Ώρα προσέλευσης 10.00 π.μ.

Οι διαγωνιζόμενες/οι μαθήτριες/τές θα κληθούν να γράψουν ένα διήγημα μέχρι 5 σελίδες.

Τα διηγήματα θα κριθούν σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από ομάδα εκπαιδευτικών και στη δεύτερη φάση από ομάδα συγγραφέων.

Στους/στις νικητές/τριες του διαγωνισμού θα δοθούν τρία βραβεία (έπαθλο tablet) και επτά διακρίσεις (έπαθλα βιβλία). Παράλληλα στο σχολείο του πρώτου νικητή θα δοθεί διάκριση (με έπαθλο που θα αποφασιστεί).

Καλούνται οι μαθήτριες/τές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στη φόρμα google: https://goo.gl/forms/Gtws98pVIvRum1AO2

Ακριβές Αντίγραφο

Ο Προϊστάμενος Τμ. Εκπ/κών Θεμάτων της ΔΔΕ Ανατ. Αττικής

Τηλέμαχος Β. Ράπτης
ΠΕ19 Πληροφορικής

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Δ. Ε. ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Στέφανος Καπέλλας