“Δόξα και Αδιέξοδα” το νέο βιβλίο του Θάνου Βερέμη

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και ώρα 19:30 το νέο βιβλίο του καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας, Θάνου Βερέμη “Δόξα και Αδιέξοδα”. Ηγέτες της Νεοελληνικής Ιστορίας” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη  

Στο νέο του βιβλίο ο Θάνος Βερέμης, επιλέγει να φωτίσει τέσσερις περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας που δίχασαν τους Έλληνες και επηρέασαν τις κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα.

Συγκεκριμένα το βιβλίο εστιάζει: στους δύο εμφυλίους αμέσως μετά την Επανάσταση του 1821∙ στην εποχή του εθνικού διχασμού (1915-1920) και σε πτυχές της πολιτικής των δύο αντιπάλων, του βασιλιά Κωνσταντίνου του Α΄ και του Ελευθέριου Βενιζέλου∙ στη Μεταπολίτευση: πότε άρχισε, πότε τελείωσε, ποιες οι πολιτικές των δύο βασικών ηγετών: Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου∙ στην εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου: μια ψυχογραφία του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, και πώς η προσωπικότητά του επηρέασε τόσο το κόμμα του το ΠΑΣΟΚ όσο και την κοινωνία.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών Σωτήρης Ριζάς. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.