Εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων στο Δήμο Παλλήνης

Υπό την ευθύνη του Δήμου Παλλήνης και την καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας κατασκευής κρουστών της Εναλλακτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ “Παρέμβαση” η οποία, αξίζει να σημειωθεί, έχει μια σημαντική παράδοση στην πρωτότυπη και χειροποίητη κατασκευή μουσικών οργάνων, οργανώνεται εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων για ενήλικες, με θέμα “Ο βροχοποιός” (rainstick).

Τα μέλη της ομάδας κρουστών του ΚΕΘΕΑ με την καλλιτεχνική εμπειρία τους, θα μεταδώσουν την τεχνογνωσία τους στο βιωματικό εργαστήρι και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να πάρουν μαζί τους το μουσικό όργανο που θα κατασκευάσουν με τη βοήθεια τους.

Το εργαστήρι θα λειτουργήσει σε μία τρίωρη συνάντηση, τη Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017, 6 μμ – 9μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης, Φειδιππίδου 25Α.

Πεποίθηση των μελών της εκπαιδευμένης ομάδας κατασκευής κρουστών της Εναλλακτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ “Παρέμβαση” είναι ότι η κατασκευή των παραδοσιακών οργάνων αποτελεί το μέσο για επαφή με τη μουσική εν γένει, και ως δημιουργία με φυσικά υλικά, συνδράμει στη γνωριμία και την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον, ενισχύοντας τον κοινωνικό και οικολογικό χαρακτήρα της δράσης.

Αιτήσεις – Δηλώσεις Συμμετοχής:

Δημοτικό κατάστημα Παλλήνης, Φειδιππίδου 25Α, Πλατεία Ελευθερίας, Παλλήνη.

Πληροφορίες: Τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού & Αθλ.

Τηλ: 210 6033160 (ώρες 9:00΄-14:00΄)