Οι ταινίες της εβδομάδας (21 – 28 Ιουνίου 2018)

Loving Pablo

Οι νέες επιλογές της εβδομάδας στον κινηματογράφο υπόσχονται δράση, αγωνία και πλούσιες δραματικές στιγμές. Δείτε ποιές … θα δείτε! 

«Η Συμμορία των 8» (Ocean’s 8)

oceans-8-6496839

Αφού αποφυλακίστηκε μετά από πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρεςμ Ντέμπι Όσεαν σχεδιάσζει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της, με πρώην παρτενέρ της στο έγκλημα, Λου. Οι δυο τους επιστρατεύουν τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα, την πορτοφολού Κοστάνς, την εξπέρ κλεπταποδόχο Τάμι, τη χάκερ Νάιν Μπολ και τη σχεδιάστρια μόδας Ρόουζ.

Ο στόχος είναι 150 εκατομμύρια δολάρια σε μορφή διαμαντιών, τα οποία θα βρίσκονται στο Met Gala. Θεωρητικά, το σχέδιο δεν μπάζει από πουθενά. Στην πράξη, όμως, πρέπει να αποδειχτεί εξίσου αψεγάδιαστο με τα πολυπόθητα διαμάντια, αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή.

Σκηνοθεσία: Gary Ross, Σενάριο: Olivia Milch και Gary Ross, Ερμηνεύουν: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway και Helena Bonham Carter.

«Αγαπώντας τον Πάμπλο» (Loving Pablo)

Η άνοδος και η πτώση του μεγαλύτερου βαρόνου ναρκωτικών στον κόσμο, Pablo Escobar, μέσα από τα μάτια της ερωμένης του και διάσημης δημοσιογράφου Virginia Vallejo. Η ταινία καταγράφει την «ηγεμονία» του καρτέλ του Escobar στην Κολομβία, σε μια περίοδο βίας και τρομοκρατίας που χώρισε τη χώρα στα δύο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Η ταινία είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα της Vallejo με τίτλο «Loving Pablo, Hating Escobar».

Σκηνοθεσία και σενάριο: Fernando León de Aranoa, Ερμηνεύουν: Javier Bardem, Penélope Cruz, Peter Sarsgaard και Julieth Restrepo.

«Ένα αξέχαστο καλοκαίρι» (Estiu 1993)

estiu-1993-3800989

Η εξάχρονη Φρίντα κοιτάζει σιωπηλά τα τελευταία αντικείμενα που μπαίνουν σε κουτιά στο διαμέρισμα της μητέρας της που έχει πεθάνει. Αποχαιρετώντας την, οι φίλοι της ακολουθούν το αυτοκίνητο κουνώντας τα χέρια τους. Αν και η οικογένεια του αγαπημένου θείου της την υποδέχεται με ανοιχτή αγκαλιά, η Φρίντα χρειάζεται πολύ καιρό να συνηθίσει το νέο της σπίτι στην εξοχή, μακριά από τη Βαρκελώνη.

Οι στιγμές παιδικού ενθουσιασμού και ξεγνοιασιάς, εναλλάσσονται με μοναχικές σκέψεις. Το βράδυ, η Φρίντα προσεύχεται για τη μητέρα της, που της λείπει τόσο πολύ, ενώ την ημέρα προσπαθεί να βρει τη θέση της σε αυτή τη νέα ζωή.

Σκηνοθεσία: Carla Simón, Σενάριο: Carla Simón και Valentina Viso, Ερμηνεύουν: Laia Artigas, Paula Robles, Bruna Cusí και David Verdaguer.

«Κρυφή συνταγή» (The Cakemaker)

the-cakemaker-3468151

Ο Τόμας, ένας ταλαντούχος Γερμανός ζαχαροπλάστης, είναι ο εραστής του Όρεν, ενός παντρεμένου άνδρα από το Ισραήλ που επισκέπτεται συχνά το Βερολίνο για δουλειά. Όταν ο Όρεν σκοτώνεται σε τροχαίο, ο Τόμας σπεύδει να ταξιδέψει στην Ιερουσαλήμ για να μάθει περισσότερα για το παρελθόν του αγαπημένου του.

Έτσι, θα πλησιάσει τη γυναίκα του κρατώντας κρυφή την ταυτότητά του και προτείνοντάς της να δουλέψει στο καφέ της. Τα γλυκά που φτιάχνει θα φέρουν κοσμοσυρροή στο κατάστημα, αλλά ο ίδιος κάνει δύο βασικά λάθη: δεν χρησιμοποιεί κοσέρ υλικά και αδυνατεί να προβλέψει πού θα καταλήξει η σχέση του με τη νεαρή χήρα.

Σ’ αυτή τη μυστική συνταγή για τα σκευάσματα της απώλειας και της λαχτάρας, οι άνθρωποι αποζητούν την ίδια γλυκιά γεύση της ζωής, πέρα από τα σύνορα της καταγωγής και της κουλτούρας τους.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Ofir Raul Graizer, Ερμηνεύουν: Sarah Adler, Zohar Shtrauss, Tim Kalkhof και Sandra Sade.

«Ιστορίες αγάπης που δεν ανήκουν σ’ αυτόν τον κόσμο» (Amori che non sanno stare al mondo)

amori-che-non-sanno-stare-al-mondo-8272580

Η Claudia και ο Flavio αγαπιούνταν για πολύ καιρό, παθιασμένα. Μια μέρα αυτό τελείωσε. Εκείνη είναι στα πενήντα και ο κόσμος μοιάζει ένα μέρος άγριο και αφιλόξενο, σαν ένα έρημο νησί. Εκείνος, αισθάνεται δυνατός, λάμπει από αυτοπεποίθηση και ενώ η Claudia αγωνίζεται να ξεχάσει, αυτός κυριεύεται από τη μανία να προχωρήσει.

Όταν ο Flavio συναντά τη Giorgia, κάτω από την καλοκαιρινή βροχή, ο έρωτας τούς χτυπά από την πρώτη ματιά. Η ενέργεια μιας όμορφης κοπέλας γύρω στα 30 είναι ελιξίριο νεότητας και γι’ αυτόν, και δεν αργεί να υποκύψει σε κάθε επιθυμία της. Την ίδια περίοδο η Claudia γνωρίζει στο πανεπιστήμιο τη Νίνα. Την φοβίζουν η διαφορά ηλικίας, η ιδέα και μόνο να είναι σε σχέση με μια γυναίκα, κι αυτό που την κάνει να διστάζει πιο πολύ, είναι ότι ο σεβασμός δεν θα μεταμορφωθεί ποτέ σε αγάπη. Όμως, η Νίνα είναι τόσο όμορφη και σαγηνευτική, σχεδόν ακαταμάχητη.

Σκηνοθεσία: Francesca Comencini, Σενάριο: Francesca Comencini, Francesca Manieri και Laura Paolucci, Ερμηνεύουν: Lucia Mascino, Thomas Trabacchi, Valentina Bellè και Iaia Forte.