Παραιτήσεις «τακτικισμού» στην Ελλάκτωρ και έντονη αντίδραση των αδελφών Α. & Δ. Καλλιτσάντση

Οι βασικοί μέτοχοι της "Ελλάκτωρ" σε παλιές καλές ...εποχές!

Η αιφνίδια παραίτηση τριών μελών του Δ.Σ. της «Ελλάκτωρ», το απόγευμα της Δευτέρας, 9 Ιουλίου 2018 και η επικείμενη αντικατάστασή τους από τρία νέα μέλη στην προγραμματισμένη για μεθαύριο, Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, αποτέλεσε αφορμή κορύφωσης της αντιπαράθεσης μεταξύ των βασικών μεγαλομετόχων του Ομίλου. 


Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την «Ελλάκτωρ», τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι κ.κ. Ιωάννης Τζιβέλης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος, Μαρία Μπόμπολα, μη εκτελεστικό μέλος, και Δημήτριος Χατζηγρηγοριάδης, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος.

Αναφερόμενοι στις παραιτήσεις των τριών μελών, οι κ.κ. Λεωνίδας Μπόμπολας και Δημ. Κούτρας με κοινή ανακοίνωση τους κάνουν γνωστό ότι τις θέσεις των παραιτηθέντων θα καταλάβουν οι κ.κ. Χρήστος Γκλαβάνης (πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος), Παναγιώτα Ιπλιξιάν (ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος και μέλος της επιτροπής ελέγχου) και Μάρκος Ραχωβίδης (ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος).

Επιπρόσθετα, οι δύο μεγαλομέτοχοι προτίθενται να προτείνουν στους μετόχους της επικείμενης γενικής συνέλευσης την εκλογή των κ. Κωνσταντίνου Ανδρεόπουλου και Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, σε αντικατάσταση των κ. Αναστάσιου και Δημητρίου Καλλιτσάντση.

Επί της ουσίας, δηλαδή, οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν την τοποθέτηση μόνο των δύο τελευταίων, καθώς τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. θα έχουν εγκριθεί από τις αντίστοιχες συνεδριάσεις και όχι στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης.

Φωτογραφία: Δημήτριος και Αναστάσιος Καλλιτσάντσης

Αντιδρώντας στις συγκεκριμένες ενέργειες οι αδελφοί Καλλιτσάντση τονίζουν ότι “τα τελευταία γεγονότα συνιστούν παρωδία των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης και εξηγούν γιατί πρέπει να γίνουν άμεσα μεταρρυθμίσεις στον όμιλο και να αλλάξει πλήρως το Δ.Σ.

«Τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου που πρόσκεινται στην πλευρά των κ. Μπόμπολα και Κούτρα παραιτήθηκαν λίγα λεπτά αφότου υπερψήφισαν τις προτάσεις τους για τη μελλοντική οργανωτική δομή του ομίλου, 16 ημέρες πριν από την κρίσιμη γενική συνέλευση, που θα καθορίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον της «Ελλάκτωρ».

Τα εν λόγω μέλη δεν θα αντικατασταθούν με την ψήφο των μετόχων στη γενική συνέλευση, αλλά με την ψήφο των υπολοίπων επτά μελών του Δ.Σ. Αυτό είναι απαράδεκτο», τόνισαν οι αδελφοί Καλλιτσάντση.

Σύμφωνα με τους κ.κ. Α. και Δ. Καλλιτσάντση, «η παρούσα διοίκηση θα ισχυριστεί ότι η συμμετοχή νέων μελών στο Δ.Σ. είναι μεταρρύθμιση, παρότι μόνο τέτοια δεν είναι και οι επενδυτές θα αντιληφθούν τον εμπαιγμό.»

«Είναι σαφές ότι η σημερινή διοίκηση πιστεύει ότι οι παλιομοδίτικες συμφωνίες εν κρυπτώ αποτελούν τον τρόπο διοίκησης μιας πολυεθνικής επιχείρησης. Τα μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται από τους μετόχους στις γενικές συνελεύσεις και όχι από ένα μέρος της διοίκησης πίσω από κλειστές πόρτες», καταλήγουν.