Προκηρύχθηκε το πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ Ανδρών. ΑΟ Παλλήνη & ΑΟ Μαρκόπουλου στον Α΄ Όμιλο

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) οι ειδικές προκηρύξεις πρωταθλημάτων (Α1 Γυναικών, Pre League Γυναικών, Α2 Ανδρών, Α2 Γυναικών) της αθλητικής περιόδου 2017-2018.

 

Στα προκηρυχθέντα από την ΕΟΠΕ πρωταθλήματα, συμμετέχουν στην Α2 Ανδρών δύο ομάδες της Ανατολικής Αττικής. Ο Αθλητικός Όμιλος Παλλήνη και ο Αθλητικός Όμιλος Μαρκοπούλου. 

Η ομάδα του Α.Ο. Παλλήνη διεκδίκησε την άνοδό της στην Α1 Ανδρών τον περασμένο Μάιο μέσω των αγώνων μπαράζ στη Λαμία, δίχως θετικό αποτέλεσμα.

Το ίδιο συνέβη και στην αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

Μια πρώτη εκτίμηση για τη δυναμικότητα των ομάδων που συνθέτουν τους δύο Υποομίλους ισχυροποιεί την ένδειξη πως αμφότεροι οι Σύλλογοι της Ανατολικής Αττικής, μπορούν να έχουν μια καλή πορεία στα δύο πρωταθλήματα …και ό,τι προκύψει.

Στο πρωτάθλημα του 1ου Υποομίλου επρόκειτο να συμμετάσχει και η ομάδα του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέα Περάμου, «Η Κύζικος» η οποία με απόφαση της ΕΟΠΕ (κατά την κρίση του «Ν» επιεικώς απαράδεκτη) ουσιαστικά εξαναγκάστηκε να μείνει  εκτός πρωταθλήματος με αποτέλεσμα πριν ακόμη ξεκινήσει  να προκληθούν αχρείαστες «σκιές» στην αξιοπιστία της οργάνωσης.

Το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και σε ότι αφορά τον Β΄Όμιλο θα αρχίσει στις 21 Οκτωβρίου 2017 και στις 4 Νοεμβρίου 2017 ο Α’ Όμιλος.  Το πρωτάθλημα και στους δύο Ομίλους  αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 1 Απριλίου 2018

Ακολουθεί το περιεχόμενο της προκήρυξης του πρωταθλήματος Α2 Ανδρών

ΑΡΘΡΟ 1ο: Σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής α) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παρακάτω σωματεία:

Α’ Όμιλος

1ος Υποόμιλος

  1. ΑΟ ΠΑΛΛΗΝΗ

  2. ΑΣΠ ΑΠΟΛΛΩΝ

  3. ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

  4. ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

  5. ΑΣ ΚΕΡΚΗΣ

  6. ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

  7. ΟΦΗ

  8. ΑΣ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ

  9. ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

  10. ΣΦΠ ΧΑΝΙΩΝ

2ος Υποόμιλος

  1. ΑΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

  2. ΑΕΚ ΑΘΗΝΩΝ

  3. ΑΟ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΚΩ

  4. ΑΟ ΑΙΓΙΑΛΕΩN

  5. ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

  6. ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

  7. ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ

  8. ΡΟΔΙΩΝ ΑΘΛΗΣΙΣ

  9. ΣΦΑΜ ΦΟΙΒΟΣ

Β’ Όμιλος

1ος Υποόμιλος

  1. ΑΣ ΑΘΛΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 

  2. ΓΕ ΑΛΕΞΑΝΡΟΥΠΟΥΛΗΣ 

  3. ΑΣ ΑΡΗΣ 

  4. ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 

  5. ΑΣ ΕΛΠΙΣ  

  6. ΜΓΣΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 

  7. ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 

  8. ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ

2ος Υποόμιλος

  1. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ 

  2. ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 

  3. ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 

  4. ΑΜΣ ΝΕΣΤΩΡ 

  5. ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ 

  6. ΑΠΣ ΦΘΙΑ 

  7. Χ.Α.Ν.Θ.

τα οποία εντός της προθεσμίας, δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. 

Το σωματείο ΑΠΣ ΚΥΖΙΚΟΣ που είχε δικαίωμα συμμετοχής στον 1ο Υποόμιλο του Α’ Ομίλου δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα και σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. γ του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων υποβιβάζεται στην Β’ Εθνική  / Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών όπου θα έχει δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. (!)

Σύμφωνα με την περ. 5 του Κεφαλαίου Α της Γενικής Προκήρυξης Πρωτ/των 2017-2018, όπως αυτή συμπληρώθηκε με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 2881/23.6.2017 

Συμπληρωματική Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων, σε περίπτωση αποχώρησης ομάδας ή ομάδων από όμιλο ή ομίλους, η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα αναδιαμόρφωσης των ομίλων, εφόσον αυτό γίνει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΑΡΘΡΟ 2ο: Υποβολή Δηλώσεων Συμμετοχής – Έναρξη Πρωταθλήματος

γ) Το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών θα αρχίσει στις 21 Οκτωβρίου 2017 ο Β’ Όμιλος και στις 4 Νοεμβρίου 2017 ο Α’ Όμιλος και θα τελειώσει στις 1 Απριλίου 2018 (Α’ και Β’ Όμιλος). 

Η ημερομηνία λήξης του πρωταθλήματος δύναται να συντμηθεί ή να παραταθεί, σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας Παίδων στα Τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων. 

Στο παράρτημα 1 της παρούσας αναφέρονται οι ημερομηνίες διεξαγωγής της Α’, Β’ και Γ’ Φάσης του πρωταθλήματος (καλεντάρι).

ΑΡΘΡΟ 4ο: Σύστημα Διεξαγωγής του Πρωταθλήματος – Κατάταξη Ομάδων -Άνοδος – Υποβιβασμός

α) Το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις στον Α’ Όμιλο και σε τρεις φάσεις στον Β’ Όμιλο:

Α’ Φάση

Σε κάθε έναν από τους τέσσερις (4) υποομίλους (Α1-Α2, Β1-Β2), οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση.

Β’ Φάση

Στον Α’ Όμιλο οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα του κάθε υποομίλου (Α1, Α2) θα συμμετάσχουν σε αγώνες μπαράζ ως εξής:

Α1 (1) v Α2 (2) -> 1

Α2 (1) v Α1 (2) -> 2

Στη συνέχεια για την κατάταξη των ομάδων στις θέσεις 1 έως και 4 του Α’ Ομίλου θαδιεξαχθούν οι αγώνες:

Για τις θέσεις 1 – 2 -> Ν(1) v Ν(2)

Για τις θέσεις 3 – 4 -> Η(1) v Η(2)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν 31/3-1/4/2018 σε ουδέτερη πόλη, εκτός και εάν οι συμμετέχουσες ομάδες από κοινού συμφωνήσουν και αιτηθούν εγγράφως στην ΕΟΠΕ τη διεξαγωγή του των αγώνων αυτών στην έδρα-γήπεδο μίας εξ αυτών. 

Η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα αυτό.

Στον 1ο Υποόμιλο του Β’ Ομίλου οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η, 3η και 4η θέση θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων που θα βγει μετά από κλήρωση. 

Στη βαθμολογία οι ομάδες, ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβουν στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης θα ξεκινήσουν στη Β’ Φάση με τους βαθμούς: 

1η θέση 4 βαθμούς 

2η θέση 3 βαθμούς 

3η θέση 2 βαθμούς 

4η θέση 1 βαθμό

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα θα προκριθούν στη Γ’ Φάση.

Επίσης οι ομάδες που θα καταλάβουν την 5η, 6η, 7η και 8η θέση θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων που θα βγει μετά από κλήρωση.

Στη βαθμολογία οι ομάδες, ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβουν στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης θα ξεκινήσουν στη Β’ Φάση με τους βαθμούς: 

5η θέση 4 βαθμούς 

6η θέση 3 βαθμούς 

7η θέση 2 βαθμούς

 8η θέση 1 βαθμό

Στον 2ο Υποόμιλο του Β’ Ομίλου οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η, 3η και 4η θέση θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων που θα βγει μετά από κλήρωση. 

Στη βαθμολογία οι ομάδες, ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβουν στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης θα ξεκινήσουν στη Β’ Φάση με τους βαθμούς: 

1η θέση 4 βαθμούς 

2η θέση 3 βαθμούς 

3η θέση 2 βαθμούς 

4η θέση 1 βαθμό

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα θα προκριθούν στη Γ’ Φάση.

Επίσης οι ομάδες που θα καταλάβουν την 5η, 6η και 7η θέση θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία, σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων που θα βγει μετά από κλήρωση. 

Στη βαθμολογία οι ομάδες, ανάλογα με τη θέση που θα καταλάβουν στον τελικό βαθμολογικό πίνακα της Α’ Φάσης θα ξεκινήσουν στη Β’ Φάση με τους βαθμούς: 

5η θέση 3 βαθμούς 

6η θέση 2 βαθμούς 

7η θέση 1 βαθμό

Γ’ Φάση (Β’ Ομίλου)

α) Οι τέσσερις ομάδες του Β’ Ομίλου που προκρίθηκαν από τη Β’ Φάση θα συμμετάσχουν σε αγώνες μπαράζ ως εξής: 

Β1  (1) v Β2 (2) -> 1

 Β2 (1) v Β1 (2) -> 2

Στη συνέχεια για την κατάταξη των ομάδων στις θέσεις 1 έως και 4 του Β’ Ομίλου θαδιεξαχθούν οι αγώνες:

Για τις θέσεις 1 – 2 -> Ν(1) v Ν(2)

Για τις θέσεις 3 – 4 -> Η(1) v Η(2)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν 31/3-1/4/2018 σε ουδέτερη πόλη, εκτός και εάν οι συμμετέχουσες ομάδες από κοινού συμφωνήσουν και αιτηθούν εγγράφως στην ΕΟΠΕ τη διεξαγωγή των αγώνων αυτών στην έδρα-γήπεδο μίας εξ αυτών. 

Η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα αυτό. 

β) Σε περίπτωση που από την Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών υποβιβαστεί μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου και στην Ζ’ Περιφέρεια και μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, στην ΕΣΠΕ Θράκης / Ανατ. Μακεδονίας και στην ΕΣΠΕ Μακεδονίας, θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ παραμονής στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 2η θέση στο πρωτάθλημα 5-8 και 5-7 στη Β’ Φάση του Β’ Ομίλου. 

Η νικήτρια ομάδα του αγώνα θα παραμείνει στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, ενώ η ηττημένη ομάδα θα υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί 31/3 ή 1/4/2018 σε ουδέτερη πόλη, εκτός και εάν οι δύο συμμετέχουσες ομάδες από κοινού συμφωνήσουν και αιτηθούν εγγράφως στην ΕΟΠΕ τη διεξαγωγή των αγώνων αυτών στην έδρα-γήπεδο μίας εξ αυτών. Η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα αυτό.

β) Άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών

Στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2018-2019 η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στην Β’ Φάση του Α’ Ομίλου και η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στην Γ’ Φάση του Β’ Ομίλου.

γ) Υποβιβασμός στην Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών

1) σε περίπτωση που από την Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου και στην Ζ’ Περιφέρεια, στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών θα υποβιβαστούν:

α) από τον 1ο Υποόμιλο του Α’ Ομίλου οι ομάδες που θα καταλάβουν την 8η, 9η και 10ηθέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος 

β) από τον 2ο Υποόμιλο του Α’ Ομίλου οι ομάδες που θα καταλάβουν την 8η και 9η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος 

γ) από τον 1ο Υποόμιλο του Β’ Ομίλου οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και 4η θέσηστην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος 5-8 της Β’ Φάσης 

δ) από τον 2ο Υποόμιλο του Β’ Ομίλου η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος 5-7 της Β’ Φάσης

2) σε περίπτωση που από την Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών υποβιβαστεί μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου και στην Ζ’ Περιφέρεια και μία ομάδα που ανήκει γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ. Μακεδονίας και στην ΕΣΠΕ Μακεδονίας, στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών θα υποβιβαστούν:

α) από τον 1ο Υποόμιλο του Α’ Ομίλου οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η και 10ηθέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος 

β) από τον 2ο Υποόμιλο του Α’ Ομίλου η ομάδα που θα καταλάβει την 8η και 9η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος 

γ) από τον 1ο Υποόμιλο του Β’ Ομίλου οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και 4η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος 5-8 της Β’ Φάσης 

δ) από τον 2ο Υποόμιλο του Β’ Ομίλου η ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση στην τελική Βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος 5-7 της Β’ Φάσης 

ε) η ηττημένη ομάδα του αγώνα μπαράζ των ομάδων που θα καταλάβουν την 2η θέση στο πρωτάθλημα 5-8 και 5-7 στη Β’ Φάση του Β’ Ομίλου.

3) σε περίπτωση που από την Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ. Μακεδονίας και στην ΕΣΠΕ Μακεδονίας, στη Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών θα υποβιβαστούν:

α) από τον 1ο Υποόμιλο του Α’ Ομίλου οι ομάδες που θα καταλάβουν την 9η και 10η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος  

β) από τον 2° Υποόμιλο του Α’ Ομίλου η ομάδα που θα καταλάβει την 9η θέση στηντελική βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος 

γ) από τον 1° Υποόμιλο του Β’ Ομίλου οι ομάδες που θα καταλάβουν την 2η, 3η και 4ηθέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος 5-8 της Β’ Φάσης 

δ) από τον 2° Υποόμιλο του Β’ Ομίλου οι ομάδες που θα καταλάβουν την 2η και 3η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη του πρωταθλήματος 5-7 της Β’ Φάσης

ε) Στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών 2018-2019 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής συνολικά τριάντα δύο (32) ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους ωςεξής:

Οι δέκα οκτώ ομάδες που θα ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου στην ΕΣΠΕ Κρήτης και στην Ζ’ Περιφέρεια θα απαρτίζουν τον Α’ Όμιλο. 

Οι δέκα τέσσερις ομάδες που θα ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ. Μακεδονίας, στην ΕΣΠΕ Μακεδονίας, στην ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας και στην ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας θα απαρτίζουν τον Β’ Όμιλο.