Πρώτη δύναμη στην Ε΄ΕΛΜΕ η ΔΑΚΕ, πτώση των αριστερών δυνάμεων, μικρή άνοδος της Π.Ε.Κ. (ΠΑΣΟΚ)

Σημαντική αύξηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της ΔΑΚΕ Ανατολικής Αττικής στις εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Ανέβηκε κατά 10,79% σε σχέση με το 2015, διπλασιάζοντας τις έδρες της,(2) αναδεικνυόμενη σε πρώτη συνδικασλιστική δύναμη των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Μικρή άνοδο στα ποσοστά της κατέγραψε και η “Προοδευτική Ενότητα Εκπαιδευτικών” (υποστηρίχθηκε από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ) διπλασιάζοντας κι αυτή, τις έδρες της. Από 18,73% που κατέγραψε το 2015 ανέβηκε στις προχθεσινές εκλογές στο 19,40%.

Σημαντική η πτώση της “Ενωτικής Αριστερής Πρωτοβουλίας” η οποία τα τελευταία χρόνια ήταν η κυρίαρχη συνδικαλιστική δύναμη των εκπαιδευτικών. Οι 3 έδρες του 2015 μειώθηκαν στις 2 με παράλληλη μείωση του αριθμού των ψήφων της.(από 198 σε 170)

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) κατέγραψε μικρή μείωση της δύναμής της (από 16,55% σε 13,99%) πλην όμως διατηρεί την μία έδρα
που είχε το 2015.

Σε ότι αφορά, τέλος, την προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική οργάνωση, “Αριστερή Συνεργασία” αν και αύξησε την εκλογική της δύναμη κατά δέκα ψήφους (από 67 σε 77) έχασε τη μία έδρα που είχε από το 2015 και δεν θα έχει εκπροσώπηση στο Δ.Σ.

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται με αναλυτικό τρόπο στον εκτιθέμενο παρακάτω πίνακα, παράλληλα με τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια, ειδικότερα: πως θα διαμορφωθεί η συμμαχία για την πλειοψηφία στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο.