Σε «μικροπαραταξιακά παιχνίδια» αποδίδει τις αντιδράσεις των παρατάξεων αντιπολίτευσης ο Πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ Αττικής

Διευκρινήσεις για τη μη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής δίνει με δήλωση του ο Πρόεδρος του Σώματος, κ. Θόδωρος Σχινάς.  Αφορμή για την παρέμβαση του, η καταγγελία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ότι η Περιφερειακή Αρχή αποφεύγει την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τον απολογισμό της πολύνεκρης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Στη δήλωση του κ. Θ. Σχινά αναφέρεται ότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει εντός του μηνός προκειμένου να υπάρξει ενδελεχής συζήτηση. Όλα τα υπόλοιπα –τονίζει ο κ. Θ. Σχινάς- είναι εκ του πονηρού και εκθέτουν εκείνους που ενώ αρχικά ζήτησαν αναβολή της συνεδρίασης της 26ης Ιουλίου, τώρα επιχειρούν να παίξουν μικροπαραταξιακά παιχνίδια πάνω στον πόνο των συμπολιτών μας”.

Η ανακοίνωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου

«Για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, υπενθυμίζω προς όσους αγνοούν, ηθελημένα ή μη, τα γεγονότα και επιχειρούν προκλητικά να δημιουργήσουν, τούτες τις ώρες της σκληρής δοκιμασίας για την Αττική και τον τόπο, ψευδείς εντυπώσεις, τα εξής:

Ύστερα από αίτημα τριών Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης (με υπ’ αριθμ. πρωτ. 147052/25-7-2018, 147258/25-7-2018 & 147575/25-7-2018 Τμήματος Συλλογικών Οργάνων & Επιτροπών της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού Περιφέρειας Αττικής) και ανεξάρτητων Περιφερειακών Συμβούλων (με υπ’ αριθμ. πρωτ. 147294/25-7-2018 & 147637/25-7-2018 Τμήματος Συλλογικών Οργάνων & Επιτροπών της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού Περιφέρειας Αττικής) αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου 2018, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία, με πρωτοβουλία της Διοίκησης της Περιφέρειας, περιλαμβανόταν προ Ημερησίας συζήτηση με θέμα “Ενημέρωση – Συζήτηση για τις πυρκαγιές στην Αττική”.

Έκτοτε και για την άμεση ενημέρωση των Παρατάξεων, η Περιφερειάρχης συγκάλεσε δύο φορές Διαπαραταξιακή συνεδρίαση.

Ως πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ, οφείλω να διαφυλάξω το κύρος του αντιπροσωπευτικού συλλογικού οργάνου, παρέχοντας αντικειμενικά τη δυνατότητα παρουσίας των μελών του που θα ήθελαν να συμμετάσχουν και ενόψει της εξελισσόμενης έρευνας, την πληρέστερη και εγκυρότερη ενημέρωσή του.

Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να συνεδριάσει εντός του μηνός το Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει ενδελεχής συζήτηση για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Έτσι έχουν τα γεγονότα. Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και εκθέτουν εκείνους που ενώ αρχικά ζήτησαν αναβολή της συνεδρίασης της 26ης Ιουλίου, τώρα επιχειρούν να παίξουν μικροπαραταξιακά παιχνίδια πάνω στον πόνο των συμπολιτών μας.»

Καταγγελία της κ. Φωτεινής Βρύνα

Σημειώνεται για το ζήτημα που δημιουργήθηκε υπήρξε καταγγελία της περιφερειακής συμβούλου, Φωτεινής Βρύνα, ότι “η απάντηση που έλαβε τόσο η δική της παράταξη όσο και του κ. Σγουρού για τους λόγους που δεν γίνεται δεκτό το αίτημα για την σύγκλιση του “

 

Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου της συμπολίτευσης, Σπύρου Πάντζα

«Αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με την επιχειρησιακή πτυχή της καταστροφικής πυρκαγιάς

Αναφορικά με ορισμένα δημοσιεύματα σχετικά με την επιχειρησιακή πτυχή της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, σύμφωνα με τα οποία φέρομαι να έχω επιρρίψει ευθύνες ή να έχω προβεί σε αξιολογικές κρίσεις, δηλώνω ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς στην Καλλιτεχνούπολη μετά από την εκδήλωσή της στην Πεντέλη, βρέθηκα πολύ κοντά σε αυτήν λόγω της κατοικίας μου. Ανησύχησα υπερβολικά για την εξέλιξή της και ζήτησα, κατά την επικοινωνία μου με την Περιφερειακή Σύμβουλο Εντεταλμένη Πολιτικής Προστασίας κα Τσούπρα, τη συνδρομή των εναέριων μέσων.

Παράλληλα επικοινώνησα με στελέχη του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, με το Τοπικό Πυροφυλάκιο, και εξέφρασα την ανησυχία μου για την έκβαση της πυρκαγιάς.

Γνωρίζω ότι η ευθύνη της πυρόσβεσης ανήκει στην Πυροσβεστική και η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνδράμει σε αυτό το έργο όταν της ζητηθεί.»