Στις 17 Δεκεμβρίου δημοπρατείται η αποχέτευση του Δήμου Παλλήνης. Αύγουστο με Σεπτέμβριο του 2019 η έναρξη των εργασιών

Την Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου δημοπρατείται από την ΕΥΔΑΠ το έργο κατασκευής αποχέτευσης λυμάτων του Δήμου Παλλήνης. Η απόφαση της δημοπράτησης ελήφθη στην συνεδρίαση της 31ης Οκτωβρίου 2018 του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ και ουσιαστικά δρομολογεί το τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης του έργου.Η δημοπράτηση θα αναδείξει τον ανάδοχο του έργου και σε επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει η συμβασιοποίηση του.

Με βάση τα οριζόμενα από το Νόμο 4412/2016 και υπό την προύπόθεση ότι δεν θα προκύψουν ενστάσεις κατά τους αποτελέσματος της δημοπρασίας -σύνηθες φαινόμενο- η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, δηλαδή η εγκατάσταση της εργολήπτριας εταιρείας στα εργοτάξια, αναμένεται να συμβεί –καλώς εχόντων των πραγμάτων- κατά τους μήνες Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2019, αρκετό διάστημα μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, ίσως και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης.

Η προαναγγελία της δημοπράτησης χαιρετίστηκε εκτός από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλλήνης και από την κυβέρνηση, ειδικότερα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύκλοι της οποίας, δήλωσαν στον “Ν”, ότι “πήραμε ένα έργο σχεδόν από το μηδέν και το φέραμε ένα βήμα πριν την έναρξη της ολοκλήρωσης του.

Η κυβέρνηση του Σύριζα -αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι- απέδειξε ότι “οταν, συνυπάρχουν, η βούληση, η αποφασιστικότητα και ο σωστός προγραμματισμός, όλα μπορούν να γίνουν και αυτό το αποδείξαμε με την αποχέτευση του Δήμου Παλλήνης. Περίπου 40 χρόνια κράτησε αυτή εκκρεμότητα και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί εμείς την κλείσαμε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της προοπτικής του μέλλοντος της…”