Το πρώτο debate των 9 υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Με αιχμές μεταξύ των εννέα υποψηφίων και δεσμεύσεις για την «επόμενη ημέρα» κύλησε το πρώτο debate για την Κεντροαριστερά που μεταδόθηκε πριν λίγη ώρα από την ΕΡΤ. Το δεύτερο debate των 9 υποψηφίων θα γίνει την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου από την ΕΡΤ με την συμμετοχή δημοσιογράφων από τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. 

 

Στο debate, συμμετείχαν η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης και οι Απόστολος Πόντας, Δημήτρης Τζιώτης και Κ. Γάτσιος.

Η είδηση που αναδείχθηκε στο τέλος, ήταν ότι έχει γίνει συμφωνία Γεννηματά-Θεοδωράκη ότι δεν προτίθενται να διαλύσουν τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού αντιστοίχως, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι άλλοι υποψήφιοι για τον νέο φορέα.

Σε σχετική ερώτηση του Ν. Ανδρουλάκη, ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η τολμηρή συμφωνία που έχει κάνει με την κυρία Γεννηματά είναι πως «ο πρόεδρος θα έχει το τιμόνι της παράταξης θα καθοδηγεί τις δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες. «Ομως οι κοινοβουλευτικές ομάδες δεν διαλύονται θα ήταν δώρο για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» τόνισε. Και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε: «Δεν θα επαναλάβω όσα είπε ο Στ. Θεοδωράκης. Τα έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Θεοδωράκη και όταν δίνω τον λόγο μου τον τηρώ απόλυτα».

Για να σχολιάσει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης: «Πήρα το μήνυμά μου ότι οι δύο τα έχουν συμφωνήσει ερήμην των υπολοίπων».

Παρεμβαίνοντας και ο Γ. Ραγκούσης δήλωσε: «Δεν μπορώ να δεχθώ ειλημμένες αποφάσεις, κάπου, κάπως. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της νέας παράταξης πρέπει να είναι μία και ενιαία. Κάθε άλλη εξέλιξη θα είναι πολύ κακή για τους πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν».

Από την πλευρά του ο Γ. Καμίνης επέμεινε στην ανάγκη να υπάρχει μία κοινοβουλευτική ομάδα. Σε σχόλιό τους μετά το debate κύκλοι του δημάρχου Αθηναίων τόνιζαν: «Ακούσαμε για μυστικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Σ’ αυτά οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη τους, εδώ και καιρό».

Γιάννης Μανιάτης: «Θέλουμε μια νέα ηγεσία»

«Δε μπορούμε να σκηνοθετήσουμε τη διάλυση των κομμάτων που έδωσαν εντολή για τη διαδικασία» είπε από την πλευρά του ο Απόστολος Πόντας. «Πρέπει να εκφράσουμε τον κόσμο της δημιουργίας» υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος. «Πολιτικό συνέδριο για να ξέρει ο κόσμος τι ψηφίζει» ζήτησε ο Δημήτρης Τζιώτης.

Ο Γιάννης Μανιάτης είπε ευθέως ότι η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ως αρχηγοί κομμάτων, έχουν δώσει ό,τι είχαν να δώσουν και πρέπει να υπάρξει ανατροπή στην ηγεσία του νέου φορέα.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η  απάντηση της Φώφης Γεννηματά: «Οταν ανέλαβα την ηγεσία της ΔΗΣΥ ήταν έβδομο κόμμα, τώρα είναι τρίτο. Και το ξέρει καλά ο φίλος μου ο Γιάννης, ο οποίος το 2015 δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στην Αργολίδα, το 2015…».

Στον δεύτερο κύκλο, ο Γιάννης Μανιάτης απάντησε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Χαίρομαι για τα καλά λόγια που είπε η Φώφη για μένα. Εγώ το 2015 έχασα την έδρα στην Αργολίδα γιατί η ΧΑ κίνησε γη και ουρανό να μην βγω, καθώς ήμουν ο πρώτος που συγκρούστηκα μαζί της» είπε.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα αν έχει ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ είπε: «Υπάρχει η λαϊκή ρήση “όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε”». Υπενθύμισε πως υπήρξε ο νεότερος γραμματέα;ς Τ.Ο, του ΠΑΣΟΚ και πως στήριξε επιλογές μεταρρυθμιστικές του κόμματος, ως δημοσιογράφος, αλλά αποκάλυψε και ζητήματα διαφθοράς του Κινήματος.

Συνεργασία με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ

Το αρχικό κοινό ερώτημα αναφορικά με το ποιον θα συνεργαστούν μετεκλογικά και την αλλαγή εκλογικού νόμου

Ανδρουλάκης: Θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα επιδιώξουμε προγραμματική συμφωνία – Η απλή αναλογική δεν βοηθάει – Να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες.

Καμίνης: Νομίζω ότι είναι άκαιρο, αλλά ο κόσμος θέλει να μάθει. Εμείς πάμε για δεύτερο κόμμα και όχι για τρίτο. Οι συνεργασίες γίνονται σε προγραμματική βάση. Οι συνεργασίες γίνονται επί τη βάση προγραμματικών συμφωνιών. Πιστεύω ότι το γερμανικό εκλογικό σύστημα είναι το ιδανικό για τη χώρα.

Μανιάτης: Αρνούμαι να αποδεχθώ τη λογική του συμπληρώματος – Το ερώτημα είναι αν συμφωνούν με τις προτάσεις μας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Για τον εκλογικό νόμο: Πιστεύω σε μικρό μπόνους και σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.

Τζιώτης: Δεν έχουμε καμία σχέση με τη δεξιά – Η ταυτότητά μας είναι κεντροαριστερά.

Θεοδωράκης: Προς το παρόν δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ: υπάρχει μια τερατογένεση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ – Η χώρα δε μπορεί να μείνει ακυβέρνητη – Θα συνεργαστώ για την αλλαγή της απλής αναλογικής.

Γεννηματά: Πρώτος θα μιλήσει ο ελληνικός λαός, εγώ αρνούμαι να μιλήσω ερήμην τους. Δεν είμαι εδώ για να απαντήσω τίνος συμπλήρωμα θα γίνουμε. Εγώ αντιστρέφω το ερώτημα: Είναι διατεθειμένοι οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης να συμβάλλουν στην σταθερότητα της χώρας; Κανείς δεν θα κρυφτεί πίσω από εμάς πια. Για τον εκλογικό νόμο είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι αλλά λέμε «όχι» σε τρικ Τσίπρα-Μητσοτάκη. Εκλογικό σύστημα με μικρό μπόνους για το πρώτο κόμμα (άνω του 42%), με σπάσιμο εκλογικών περιφερειών και ψήφο στον απόδημο εληνισμό.

Ραγκούσης: Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν θα συγκυβερνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ του Πάνου Καμμένου, νομίζω όλοι θα πουν όχι. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν να συγκεντρώσει ο κ. Μητσοτάκης τους 151. Εκεί είμαι απόλυτος: Δεν πρέπει να πάρει ο κ. Μητσοτάκης ψήφο εμπιστοσύνης από εμάς.

Πόντας: Πρόθεσή μας είναι να φτιάξουμε εμείς ένα μεγάλο κόμμα – Τσίπρας και Μητσοτάκης εκφράζουν συντηρητική πολιτική – Είμαι υπέρ της απλής αναλογικής, στο μέλλον οι κυβερνήσεις θα είναι συνεργατικές, με όριο εισόδου στο 5%.

Οι κύκλοι ερωτήσεων

Μανιάτης για την βράβευση του Γ. Παπανδρέου

Ορθά βραβεύτηκε ο Γ. Παπανδρέου ειδικά για την πρώτη περίοδο. Εγώ πιστεύω σε μια νέα παράταξη. Χρειαζόμαστε μια ανατροπή ώστε η παράταξη να γίνει καταλύτης της νέας πορείας τη χώρας. Η Φώφη Γεννηματά και ο τ. Θεοδωράκης ως αρχηγοί έχουν δώσει ό,τι μπορούσαν. Ο Γ. Καμίνης δεν μπορεί να είναι και δήμαρχος και ηγέτης πολιτικού φορέα.

Τζιώτης για το μέλλον των ιδρυτικών σχημάτων

Ευχαριστώ τη Φώφη Γεννηματά που μας κάλεσε να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και τον Σταύρο Θεοδωράκη που συμμετέχει. Η παράταξη χρειάζεται ανανέωση, αν δεν αλλάξουμε θα κερδίσουν οι αντίπαλοί μας. Θέλουμε έναν αρχηγό που θα μπορεί να κερδίσει.

Γάτσιος: Νέο κόμμα ή reunion;

Δε μπορούμε να βγούμε από την κρίση με όσους μας οδήγησαν εκεί. Χρειάζεται νέος φορέας για τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής.

Πόντας για το σποτ που έβγαλε και αν τρολάρει την διαδικασία

Υπεύθυνος για την κρίση είναι ο Κώστας Καραμανλής και για αυτό υπήρχε η εικόνα του στο βίντεο. Έκανα το βίντεο για να καταστήσω γνωστή την παρουσία μου. Δεν τρόλαρα τη διαδικασία. Το βίντεο έσπασε το προσωπείο της σοβαροφάνειας.

Θεοδωράκης για το αν ψήφισε ΠΑΣΟΚ ποτέ και σε ποιους απευθύνεται

Η λαϊκή ρήση λέει «όλοι ΠΑΣΟΚ είμαστε». Υπήρξα μέλος του ΠΑΣΟΚ και ο νεότερος γραμματέας τοπικής οργάνωσης αλλά μετά το ‘81 τα εγκατέλειψα και στράφηκα στη δημοσιογραφία. Εχω στηρίξει μεταρρυθμιστικές κινήσεις του ΠΑΣΟΚ ως δημοσιογράφος αλλά έχω αποκαλύψει και φαινόμενα διαφθοράς.

Γεννηματά για το αν μπορεί να πάει το κόμμα πιο ψηλά

Οταν ανέλαβα ήμασταν έβδομο κόμμα. Και αυτό το ξέρει καλά ο φίλος μου ο Γιάννης Μανιάτης ο οποίος το 2015 δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Αργολίδα. Τώρα είμαστε τρίτο κόμμα γι’ αυτό πήρα την πρωτοβουλία για την Κεντροαριστερά. Ξέρουμε τα λάθη μας και δεν θα τα επαναλάβουμε. Θα είμαι αμείλικτη σε φαινόμενα διαφθοράς.

Ραγκούσης για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Δε μπορεί να ταυτίσουμε τη νέα παράταξη με τη σκοπιμότητα να φύγει από τη μέση το χρέος του ΠΑΣΟΚ. Ο νέος φορέας θα αναλάβει την αποπληρωμή του. Το Κίνημα δεν μεταβιβάζει μόνο το χρέη του, αλλά και μία σειρά σημαντικών βημάτων προόδου.

Ανδρουλάκης για το ασυμβίβαστο της θέσης αρχηγού και ευρωβουλευτή

Δεν έχει σχέση η θέση του ευρωβουλευτή εκλεγμένου με πάνω από 113 χιλιάδες ψήφους με κομματικού στελέχους. Ως ευρωβουλευτής είμαι στο κέντρο των εξελίξεων. Το περίφημο 4-2-1 της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ήταν λάθος απέναντι στην κοινωνία, για αυτό τότε πρότεινα το ασυμβίβαστο. Αν εκλεγώ στην ηγεσία του νέου φορέα όλες οι θέσεις ευθύνης θα είναι με ΑΣΕΠ.

Καμίνης για το πώς θα διοικεί αν εκλεγεί αφού δεν είναι βουλευτής

Δεν θεωρώ ως επιτροπεία το να εκπροσωπούμαι στη Βουλή για ένα χρονικό διάστημα από Γεννηματά-Θεοδωράκη. Είναι τιμή μου να με εκπροσωπούν. Θα πρέπει να πάμε σταδιακά αλλά γρήγορα σε ένα ενιαίο κόμμα. Οχι πια κομματικοί καθοδηγητές, νεροκουβαλητές της κομματικής γραμμής. Πρέπει να μπούμε στα παπούτσια των νέων εμείς και όχι αυτοί στα δικά μας. Θεωρώ τρομακτικό λάθος το ότι δε αποφασίσαμε την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Γάτσιος για την έλλειψη κουλτούρας συνεργασιών και μεταρρυθμίσεων

Πρέπει να πάμε σε μικρές εκλογικές περιφέρειες, Βουλή των 200 και θητείες. Η χώρα δε χρειάζεται ανεπάγγελτους ισοβίτες.

Πόντας για την πληθώρα υποψηφίων αρχηγών

Η ιδιότητα του πολιτικού δεν είναι κλειστή. Θα έπρεπε να είμαστε και περισσότεροι υποψηήφιοι. Οι πολιτικοί είναι όσοι διεκδικούν το δικαίωμα και αναλαμβάνουν την ευθύνη της συμμετοχής.

Θεοδωράκης για την ασφάλεια και την Δικαιοσύνη

Η δημοκρατία έχει χώρο ακόμη και για τους εχθρούς της, αλλά δε μπορεί να ανέχεται ρόπαλα και μολότοφ. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φλερτάρει με αυτές τις ομάδες, το θέατρο του παραλόγου θα πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να διασφαλίσουμε ασφάλεια και δικαιοσύνη

Γεννηματά για τις ανισότητες

Ξέρω πολύ καλά τι γίνεται την κοινωνία. Πρέπει να χτυπήσουμε τις ανισότητες, χρειάζονται δουλειές, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Στο κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος. Ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που είναι στα όρια της φτώχειας. Αντιμετωπίζονται ως πελάτες για συσσίτια και επιδόματα. Οι ανισότητες που μας έχει κληροδοτήσει η κρίση δεν θα γίνουν κληρονομιά για τα παιδιά μας. Ολα αυτά θα τα συζητήσουμε στην συνταγματική αναθεώρηση αλλά όχι όπως το κάνει ο κ. Τσίπρας, σοβαρά και με υπευθυνότητα.

Ραγκούσης για την αναβάθμιση του «Καλλικράτη»

Ο Καλλικράτης ήταν ό,τι πιο προχωρημένο μπορούσαμε να κάνουμε δεδομένων των συνθηκών εκείνης της εποχής. Η αυτοδιοίκηση παράγει πλέον μόνο πλεονάσματα. Είναι έτοιμη να περάσει σε μία νέα εποχή.

Ανδρουλάκης για την κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά

Ο πρωθυπουργός μιλά για τον Ανδρέα αλλά το κόμμα του πήγε να τον βάλει φυλακή. Ο Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι εθνικολαϊκιστική. Πρέπει να δώσουμε μάχη ώστε ο κ.Τσίπρας να είναι ούτε παρατηρητής στο ΕΣΚ.

Καμίνης για το μεταναστευτικό

Στα επόμενα χρόνια οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα συνεχίσουν να έρχονται. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στους πρόσφυγες, στους μετανάστες θα πρέπει να τεθεί ένα όριο. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σχέδιο Μάρσαλ για να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους στις χώρες τους.

Μανιάτης για τις σχέσεις Εκκλησίας- κράτους

Ο φασισμός και ο νεοναζισμός θα συνεχίσουν όσο δεν σηκώνουμε κεφάλι ως δημοκρατία. Χαίρομαι για τα καλά λόγια που είπε η Φώφη για μένα. Εγώ το 2015 έχασα την έδρα στην Αργολίδα γιατί η Χρυσή Αυγή κίνησε γη και ουρανό να μην βγω, καθώς ήμουν ο πρώτος που συγκρούστηκα μαζί της. Το κράτος και η Εκκλησία έχουν διακριτούς ρόλους.

Τζιώτης για το ότι υπήρξε επικοινωνιολόγος του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ελλάδα χρειάζεται επανάσταση σε όλους τους τομείς. Να ψηφίσει ο λαός το νέο Σύνταγμα. Μεταπολίτευση σημαίνει αλλαγή πολιτεύματος. Η Ελλάδα χρειάζεται να προχωρήσει στην 4η Ελληνική Δημοκρατία.

Θεοδωράκης για γραφειοκρατία

Μίλησε για γραφειοκρατικό τέρας και συνεργασία κυβέρνησης και υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για κατάργηση των γενικών γραματειών, ώστε η διοίκηση να επανέλθει στα χέρια των γενικών διευθυντών. Την αξιολόγηση να την αναλάβει το ΑΣΕΠ.

Γεννηματά για λάθη προέδρων του ΠΑΣΟΚ

Θα τα κρίνει η Ιστορία όλα αυτά. Η παράταξη δεν είναι των αρχηγών, αλλά όσων δουλεύουν για να κρατηθεί όρθια η χώρα. Προτεραιότητα είναι να αποκτήσουμε αξιοπιστία για να αλλάξουμε τη δυσβάσταχτη συμφωνία του κ. Τσίπρα.

Ραγκούσης για σταθερότητα χωρίς συνεργασίες

Οι πιο ισχυρές οικονομίες βασίζονται σε συστήματα απλής αναλογικής. Τα μπόνους δεν εξασφάλισαν στη χώρα κυβερνητική σταθερότητα.

Ανδρουλάκης για τα κόκκινα δάνεια

Τα κόκκινα δάνεια πωλούνται σε funds και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Πρέπει να δώσουμε σε όλους μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας και να μειώσουμε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Καμίνης για μεταρρυθμίσεις σε περίοδο κρίσης

Γυρνώντας όλη τη χώρα βλέπω να ακολουθείται το μοντέλο που χρεοκόπησε τη χώρα. Μεταρρυθμίσεις; Ναι, βεβαίως. Δεν θα δούμε επενδύσεις αλλιώς. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η αγροτική πολιτική και οι υποδομές. Πρέπει να πάμε σε αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Μανιάτης για αξιοποίηση υδρογονανθράκων

Επιχειρήσεις και χώρες αξιοποιούν εδώ και χρόνια τον ορυκτό πλούτο. Τα επόμενα χρόνια 2 δις ευρώ θα στηρίζουν τις συντάξεις των Ελλήνων. Αλλά 15 δις ευρώ μπορεί να προσφέρει η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Τζιώτης για την ήττα του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007

Είχα βάψει κόκκινο τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και έλεγα να πάμε αριστερά, αλλά με άκουσε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ

Γάτσιος για μεταρρύθμιση του κράτους

Είναι απαραίτητη, συνδέεται με την κομματοκρατία και την πελατοκρατία που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία. Εχω ένα σύνθημα: «Παραγωγή ή θάνατος», αν δεν παράξουμε θα πεθάνουμε.

Πόντας για αξιοποιήσιμους πόρους

Φυσικά υπάρχουν πόροι για αξιοποίηση, είναι οι πολίτες. Η ανάπτυξη δεν περνά από το υποχρεωτικό πλεόνασμα. Οι αγορές είναι σύμμαχοί μας. Αρκεί να τις πείσουμε ότι θα έχουμε ανάπτυξη.

Πέμπτος κύκλος -Ερωτήσεις μεταξύ υποψηφίων ή παρεμβάσεις

Ραγκούσης

Οσο αυτό που πάμε να φτιάξουμε δεν στέλνει καθαρό μήνυμα ότι δεν το φτιάχνουμε για τους πολίτες αλλά για να διαμοιράσουμε καρέκλες, δεν θα πετύχουμε

Ανδρουλάκης σε Γεννηματά-Θεοδωράκη: Σε όλη την Ελλάδα οι πολίτες μα λένε ότι θέλουν πραγματική ενότητα και όχι να διαμοιράσουμε ιμάτια. Θέλω να ρωτήσω Σταύρο και Φώφη: Θα ενοποιήσουμε την κοινοβουλευτική ομάδα;

Καμίνης Χρειάζονται συγκρούσεις

Μανιάτης

Η προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι η Ελλάδα της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών αλλά και να δημιουργήσουμε ξανά την Ελλάδα της εθνικής υπερηφάνειας. Ενωμένοι μπορούμε να το κάνουμε.

Τζιώτης 

Το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης δεν μπορεί να κριθεί σε δύο debates. Καλώ τους υποψηφίους και πάλι να διοργανώσουμε θεματική ενότητα την άλλη εβδομάδα.

Πόντας: Να ερωτηθούν τα κόμματα και οι κινήσεις

Απαντώντας στον Καμίνη που μιλά για ένα πολυτασικό κόμμα δεν μπορούμε να προβούμε σε σκηνοθετημένη δημιουργία νέου φορέα. Πρέπει να ερωτηθούν οι κινήσεις και όχι να τους επιβληθούν αποφάσεις.

Θεοδωράκης: Δεν διαλύονται οι ΚΟ ΔΗΣΥ και Ποταμιού

Ο πρόεδρος θα έχει το τιμόνι της παράταξης θα καθοδηγεί τις δύο ΚΟ. Ομως οι κοινοβουλευτικές ομάδες δεν διαλύονται θα ήταν δώρο για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Γεννηματά: Τα έχουμε συμφωνήσει

Δεν θα επαναλάβω όσα είπε ο Στ. Θεοδωράκης. Τα έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Θεοδωράκη και όταν δίνω τον λόγο μου τον τηρώ απόλυτα.

Ανδρουλάκης: Πήρα το μήνυμά μου ότι οι δύο τα έχουν συμφωνήσει ερήμην των υπολοίπων.

Ραγκούσης: Δεν μπορώ να δεχθώ ειλημμένες αποφάσεις, κάπου, κάπως. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της νέας παράταξης πρέπει να είναι μία και ενιαία. Κάθε άλλη εξέλιξη θα είναι πολύ κακή για τους πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν.