H Ελλάκτωρ εξαγόρασε επιπλέον 6,5% της Αττικής Οδού από την Τράπεζα Πειραιώς

Στο 65,79% διαμορφώνεται πλέον το ποσοστό του Ομίλου Ελλάκτωρ στην Αττική Οδό. Ο όμιλος μέσω της θυγατρικής του, Άκτωρ Παραχωρήσεις, προχώρησε στην εξαγορά επιπλέον 6,5% από την Τράπεζα Πειραιώς, έναντι 37,5 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας σημαντικά τη θέση του.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της κατασκευής του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου της Αττικής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, με τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού από το Δημόσιο.

Το Μάρτιο του 1996 ο ελληνικός όμιλος «Κοινοπραξία Αττική Οδός» κηρύχθηκε ανάδοχος ενώ η χρηματοδότηση του έργου, πραγματοποιήθηκε κατά 65% με ιδιωτικά κεφάλαια και κατά 35% από το Δημόσιο.

Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, δήλωσε:

«Η ενίσχυση της συμμετοχής μας στις εταιρείες Αττική Οδός Α.Ε. και Αττικά Διόδια Α.Ε. είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη νέα στρατηγική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που προβλέπει τη διατήρηση της ηγετικής μας θέσης στον τομέα των παραχωρήσεων και τη δημιουργία μέσω αυτής μακροχρόνιας προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους μας.

Είναι μία επένδυση με σημαντικότατα επιχειρηματικά, στρατηγικά και οικονομικά οφέλη για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Η Αττική Οδός αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό αποτύπωμα του Ομίλου μας, αφού από τη μία είναι δημιούργημα της θυγατρικής μας στις κατασκευές ΑΚΤΩΡ και από την άλλη είναι ένα χαρακτηριστικό έργο παραχώρησης, της θυγατρικής μας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ.

17 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του πρώτου τμήματος της, η Αττική Οδός διατηρεί αναλλοίωτη την κατασκευαστική της υπεροχή αλλά και αδιαμφισβήτητο το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της, στοιχεία που την 2 καθιστούν ένα από τα κορυφαία έργα υποδομής στην Ελλάδα, τον πλέον κομβικό οδικό άξονα της Αθήνας και τη σταθερή επιλογή για τις καθημερινές μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων οδηγών».

Μέση ημερήσια κυκλοφορία Αττικής Οδού