Ο “Παλληνιακός” του 1973! Νέοι και ωραίοι τότε, μεσήλικες προβληματισμένοι, σήμερα!

Ο Παλληνιακός το 1973

Μία από τις πολλές και διαχρονικές “σελίδες” του Παλληνιακού οι εικονιζόμενοι στη φωτογραφία.

Σαράντα τρία χρόνια πριν!

Νέοι, ωραίοι, με δίψα και όνειρα για ζωή, κυρίως, όμως, με πάθος ψυχής για την ομάδα που στελέχωναν και υπηρετούσαν.

Ένιωθαν στους ώμους τους το βάρος της ευθύνης να εκπροσωπούν στα γήπεδα της Αττικής τη μικρή κοινότητα τους, την Παλλήνη και ήταν αρκετό αυτό το εύσημο για να “ντοπάρει” τις προσπάθειές τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Δραχμή δεν έπαιρναν, με μία αλλαξιά έβγαζαν την αγωνιστική περίοδο, άπειρες φορές διακινδύνευσαν την υγεία τους στους σκληροτράχηλους στίβους των γηπέδων και κάθε φορά που επέστρεφαν νικητές στην Παλλήνη, γλέντια ακολουθούσαν.

Τα χρόνια κύλησαν, τα πράγματα άλλαξαν, το ποδόσφαιρο εξελίχθηκε με τρόπο που πονάει και μελαγχολεί και μόνο η μνήμη των χρόνων εκείνων αποκαθιστά ως ένα βαθμό την ομορφιά που είχε το άθλημα, όταν, δηλαδή, η μπάλα “έπαιζε” για τα χρώματα της ομάδας και όχι χάριν των χρημάτων!

Μεσήλικες, σήμερα, οι εικονιζόμενοι στη φωτογραφία με εξαίρεση δύο που έφυγαν από τη ζωή πρόωρα, οι περισσότεροι εξακολουθούν να νοιάζονται για την ομάδα που υπηρέτησαν με πάθος, κάποιοι από πολύ κοντά, άλλοι από διακριτική απόσταση και κάποιοι, λίγοι, ρίχνοντας ..πέτρα στο άθλημα που αγάπησαν στη νιότη τους.

Τα ονόματα των εικονιζόμενων ποδοσφαιριστών:

Όρθιοι από αριστερά:

Τάκης Πιέτρης, Νίκος Αραχωβίτης, Βαγγέλης Παλαμάρης, Αντώνης Λυμπεραίος, Νίκος Πράπας, (+)Τάσος Οικονόμου, Λάμπρος Μαλλιαρός και Δημήτρης Δέδες.

Καθήμενοι από αριστερά:

Παντελής Μπαντάγιας, Σπύρος Δρίτσας, (+)Κωνσταντίνος Μάρκου, Διονύσης Σμέρος, Ηλίας Κοντογιάννης και Θόδωρος Καλκαφάκος