Σύλληψη δύο ημεδαπών για ληστείες και κλοπές σε σούπερ μάρκετ

Στα χέρια της αστυνομίας δύο Έλληνες, 34 ετών, με τις κατηγορίες: απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή και ληστεία κατά συναυτουργία, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες μπήκαν σε κατάστημα σούπερ μάρκετ σε περιοχή της Αττικής και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τους δράστες να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματίσουν κάποιον.
Τελικά, η αστυνομία συνέλαβε αρχικά τον έναν εκ των δραστών, ενώ μετά λίγη ώρα συνελήφθη και ο δεύτερος από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αλλά και από τις εργαστηριακές εξετάσεις, οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο ταυτοποιήθηκαν με εκείνους που είχαν βρεθεί σε άλλη περίπτωση ληστείας σούπερ μάρκετ, τον Μάρτιο του 2016.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.135 ευρώ, δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων, πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 25 φυσίγγια, και ένα ΙΧ αυτοκίνητο, τύπου τζιπ, μέσα στο οποίο βρέθηκαν ένα μαχαίρι, με ξύλινη λαβή και ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ.

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών σε περιοχές της Αττικής, ενώ αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους.