Η Προστασία του όρους Υμηττού αντικείμενο δημόσιας συζήτησης στην Παιανία

Ο Δήμαρχος Δήμου Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης με τους εκπροσώπους του συλλογικού φορέα Ενεργοί Πολίτες Παιανίας-Γλυκών Νερών

Συζήτηση υπό τον τίτλο, «Προστασία του όρους Υμηττού, Παρόν και Μέλλον» διοργανώθηκε από το Σύλλογο «Κίνηση Ενεργών Πολιτών Παιανίας-Γλυκών Νερών» στην αίθουσα Συνιδιοκτησίας στην Παιανία, την Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πολιτών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν επί του θέματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβαλλοντικής και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. -κάτοικος Γλυκών Νερών-.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Κουρουμπλής με τους εκπροσώπους του συλλογικού φορέα Κίνηση Ενεργών Πολιτών Παιανίας-Γλυκών Νερών

Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους επί του θέματος, ο πρώην Δήμαρχος Παιανίας, Δημήτρης Δάβαρης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Παιανίας, και υποψήφιος Δήμαρχος, Ισίδωρος Μάδης, και ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γιώργος Δάβαρης.

Ο πρ. Δήμαρχος Δήμου Παιανίας, Δημήτρης Δάβαρης

Επίσης, τίμησαν την εκδήλωση Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Συλλόγων, Φορέων και Ιερείς τόσο της δημοτικής ενότητας Παιανίας, όσο και της δημοτικής ενότητας Γλυκών Νερών.

Ο επικεφαλής της μεγάλης αντιπολίτευσης στο Δ.Σ Δήμου Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους συμμετέχοντες, οι οποίοι και το σχολίασαν πριν από κάθε τοποθέτηση τους, η απουσία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παιανίας, η οποία ενώ είχε προσκληθεί επίσημα, επίλεξε να μην τοποθετηθεί επί του θέματος ούτε εγγράφως, δείχνοντας με την στάση αυτή, αφενός, μεν, την πλήρη αδιαφορία της για ένα τόσο σημαντικό θέμα, αφετέρου, δε, την πλήρη απαξίωση της στα πρόσωπα και στους θεσμούς που συμμετείχαν.

Ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με τους εκπροσώπους του συλλογικού φορέα Κίνηση Ενεργών Πολιτών Παιανίας-Γλυκών Νερών

Επίσης, σχολιάστηκε αρνητικά η απουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παιανίας, αλλά και των υπόλοιπων υποψηφίων Δημάρχων, Σταύρου Θανάση και Αθανάσιου Χατζηδάβαρη, οι οποίοι με την στάση που επίλεξαν να τηρήσουν, έδειξαν ότι η προστασία και η ανάδειξη του Υμηττού, οι πολεοδομικές και περιβαντολογικές επιπτώσεις αυτής, δεν τους αφορούν.

Τα προβλήματα που προέκυψαν από την συζήτηση είναι η δημιουργία ΧΥΤΥ στα όρια του Δήμου Κρωπίας, η ανυπαρξία πολεοδομικού σχεδιασμού για τους οικισμούς που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του Υμηττού (Κίτσι Κορωπίου, Χέρωμα Βάρης, Προσήλιο Παιανίας), οι οποίοι, συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως και οι παράλογες δεσμεύσεις που είχε επιβάλει στις ιδιοκτησίες το ΠΔ 14.6.2011.

Στο τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύθηκαν ότι θα ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση τόσο πριν όσο και κατά τη δημόσια διαβούλευση για την έκδοση του νέου Προεδρικού Διατάγματος η οποία πρόκειται να αρχίσει εντός των επόμενων μηνών.