Διαδικτυακή Συζήτηση: “τέλος στα Κλουβιά.” Την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Διαδικτυακή Συζήτηση συνδιοργανώνεται από την Πράσινη Αριστερά, το Κόμμα για τα Ζώα, τους Οικολόγους Πράσινους, το Κόμμα των Πειρατών και τους Πράσινους, την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, στις 17:30 με θέμα της εκδήλωσης: “Τέλος στα κλουβιά!”

Η εκστρατεία “τέλος στα κλουβιά” της οργάνωσης Cοmpassion In World Farming (CIWF) έφερε το Ευρωκοινοβούλιο ενώπιον 1.400.000 πολιτών από διαφορετικές χώρες, οι οποίοι υπέγραψαν υπέρ της κατάργησης των κλουβιών για τα παραγωγικά ζώα. Μέσα από τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, το αίτημα απέκτησε υπόσταση που αναγκάζει το Ευρωκοινοβούλιο να εξετάσει τη ριζική αλλαγή των νόμων για τα ζώα εκτροφής.

Η κατάργηση των κλουβιών δεν είναι ο καταληκτικός στόχος των προσπαθειών ενάντια στην εκμετάλλευση των ζώων, πρόκειται όμως για ένα σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει στην καλύτερη διαβίωση των -300.000.000 σήμερα- ζώων εκτροφής στην Ευρώπη, που γεννιούνται και ζουν φυλακισμένα.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η Όλγα Κήκου, Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Compassion in World Farming, ενώ θα ακολουθήσουν πεντάλεπτες τοποθετήσεις από εκπροσώπους των Συνδιοργανωτών:

  • Σταύρος Προμπονάς, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Πράσινης Αριστεράς
  • Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πρασίνων
  • Στάθης Λειβαδίτης, Μέλος της ΔΕ του κόμματος των Πειρατών
  • Έφη Δόδουρα, Μέλος του Συμβουλίου των Πρασίνων

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσω ΖΟΟΜ στο https://us02web.zoom.us/j/87451437494