Έντονη αντίδραση του Δήμου Παλλήνης στην απόπειρα απαξίωσης της δράσης «Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες»

Με την κατηγορηματική δήλωση ότι η δράση της Διάθεσης Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες διεκπεραιώνεται από την αρχή ως και το τέλος της αποκλειστικά από το Δήμο Παλλήνης και μόνο με τη συνδρομή δεκάδων εθελοντών από την τοπική κοινωνία, η Δημοτική Αρχή απαντάει στις ανέξοδες και κακοήθεις διασπορές –χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων- συγκεκριμένων κύκλων που επιμένουν να «χρωματίζουν» τα λόγια τους και να υποτιμούν την νοημοσύνη του κοινού νου. 

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής –ακολουθεί- δηλώνεται με απόλυτο τρόπο, ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα επί της οποίας γίνονται οι εγγραφές των προϊόντων εκ μέρους των παραγωγών, σχεδιάστηκε από το Δήμο Παλλήνης σε συνεργασία με εταιρεία πληροφορικής και φυσικό είναι, να μην έχει ευθύνη αν το ίδιο λογισμικό χρησιμοποιείται από άλλο Δήμο και όπως εύστοχα επισημαίνεται, να μη την αφορά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη, ότι κάποιοι «επιλέγουν να πλήξουν με ψέματα μια δυναμική και απόλυτα διαφανή κοινωνική δράση και το μόνο που επιτυγχάνουν –καταλήγει- είναι να εκτίθενται σε κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας που από την πρώτη στιγμή την αγκάλιασαν με θέρμη και εμπιστοσύνη.»

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

«Η νέα απόπειρα να πληγεί το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης και ειδικότερα η δράση της Διάθεσης Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες πέφτει στο κενό γιατί σκοντάφτει στην αλήθεια.

Για μία ακόμη φορά θα επαναλάβουμε με σαφή και απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο:

Η οργάνωση της Διάθεσης Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες υλοποιείται εξ ολοκλήρου, από την αρχή ως και το τέλος της από το Δήμο Παλλήνης και με την εθελοντική συνδρομή δεκάδων συμπολιτών μας. Κανείς άλλος δεν συμμετέχει με οποιαδήποτε σχέση στην διαδικασία υλοποίησής της. Τελεία και παύλα.

Η διαδικτυακή (ηλεκτρονική) πλατφόρμα www.marketpallinis.gr δημιουργήθηκε το 2012 από το Δήμο Παλλήνης και σε συνεργασία με εταιρεία πληροφορικής (για την ανάπτυξη του συστήματος) για ένα και μοναδικό λόγο: την διασφάλιση της διαφάνειας στις επιλογές των προϊόντων. Κάθε εγγραφή που γίνεται από τον οποιοδήποτε παραγωγό από οποιοδήποτε σημείο της χώρας, γίνεται υπό το άπλετο φως που διασφαλίζει η ανοιχτή δημοσιότητα. Όλοι οι παραγωγοί έχουν την δυνατότητα να βλέπουν τα προϊόντα και τις προσφορές που υποβάλλονται στο σύστημα, να διαμορφώνουν τις οικονομικές προσφορές τους με απόλυτη διαφάνεια σε ένα ανοικτό ηλεκτρονικό δημοπρατήριο. Τα προϊόντα που επιλέγονται προς διάθεση είναι τα φθηνότερα ανά είδος εκτός αν από προηγούμενες διανομές έχουν εκφρασθεί από τους δημότες παράπονα για την ποιότητα ειδών που διανεμήθηκαν.

Το γεγονός ότι η ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα χρησιμοποιείται και από άλλους Δήμους δεν αφορά το Δήμο Παλλήνης, ούτε σχετίζεται και επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο την οργάνωση της δικής του Διάθεσης Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες. Κι αυτό δηλώνεται, απόλυτα και κατηγορηματικά.

Ο Δήμος Παλλήνης είναι ο πρώτος Δήμος που ανέδειξε την Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες. Αυτονόητα, ο Δήμος Παλλήνης είναι απέναντι σε οποιαδήποτε δράση μεσαζόντων, πολύ περισσότερο στην ανάδειξη νέων μεσαζόντων.

Οι όποιοι κακόβουλοι εκμεταλλευόμενοι την προεκλογική περίοδο επιλέγουν να πλήξουν με ψέματα μια δυναμική και απόλυτα διαφανή κοινωνική δράση, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται σε κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας που από την πρώτη στιγμή την αγκάλιασαν με θέρμη και εμπιστοσύνη.”