Δήλωση της Ειρήνης Κουνενάκη για την τοποθέτηση Ψυχολόγων στα δημόσια Σχολεία

Το κενό ενημέρωσης από πλευράς αρκετών Δήμων σε ότι αφορά την πρόσφατη τοποθέτηση ψυχολόγων (ΠΕ23) στα δημόσια Σχολεία, το καλύπτει με δήλωση της η υποψήφια Δήμαρχος στο Δήμο Παλλήνης, κ. Ειρήνη Κουνενάκη.

Το ερώτημα που τις τελευταίες ημέρες αιωρούνταν στην εκπαιδευτική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής μας ήταν, γιατί η τοποθέτηση ψυχολόγων έγινε σε κάποια Σχολεία και όχι σε όλα τα Σχολεία.

Αρκετοί Δήμαρχοι έσπευσαν να αναπαράγουν τη θετική για την εκπαιδευτική κοινότητα εξέλιξη, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι η δρομολόγηση της “οφείλεται σε προσωπικές τους ενέργειες” και όχι ότι αποτελεί απόφαση του υπουργείου Παιδείας και το σημαντικότερο;

Απέφυγαν να διευκρινίσουν τους λόγους για τους οποίους η απόφαση, σε πρώτο χρόνο αφορά μόνο τα λειτουργικά 10/θέσια και άνω Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και όχι όλα τα Σχολεία, υπαινισσόμενοι «επιλεκτική υλοποίηση του μέτρου» εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας.

Η υποψήφια Δήμαρχος Παλλήνης με τον συνδυασμό “Εμείς, η Πόλη μας”, κ. Ειρήνη Κουνενάκη με δήλωση της διευκρινίζει το ζήτημα και αποκαθιστά την αλήθεια.

Ειρήνη Κουνενάκη

Λέει, χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορούμε να μην χαιρετίσουμε την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της σχολικής κοινότητας (γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών) που αφορούσε την τοποθέτηση ψυχολόγων στα σχολεία και που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, με το ΦΕΚ 5915/31-12-2018.

Στο Δήμο Παλλήνης, καλύπτονται τα 1ο,2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Παλλήνης και τα 1ο,2ο,3ο,4ο,5ο,6ο,7ο,8ο Δημοτικά Σχολεία Γέρακα.

Δεν έχουν ενταχθεί στις ομάδες των σχολείων που καλύπτονται από ψυχολόγους το 4ο, 5ο 6ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία Παλλήνης γιατί είναι δεκαθέσια, αφού αυτό ήταν το οριζόντιο κριτήριο που τέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.»