Εξελίξεις στο Σχέδιο Πόλης Άγ. Αθανάσιος-Λόφος Παλλήνης

Σχέδιο Πόλης/Π.Ε. 3 Παλλήνης

Ολοκληρώθηκε ο φάκελος της Πολεοδομικής Ενότητας Αγίου Αθανασίου-Λόφου Παλλήνης μετά και την λήξη της εκκρεμότητας της υδραυλικής μελέτης του κεντρικού ρέματος Παλλήνης.

Η υδραυλική μελέτη εγκρίθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια Αττικής και ήδη η Δημοτική Αρχή Παλλήνης την παρέδωσε στον μελετητή της πολεοδομικής ενότητας για την ένταξή του στον σχετικό Φάκελο.

Τι απομένει: η ολοκλήρωση από μελετητή της πολεοδομικής μελέτης προκειμένου να συμπεριληφθούν οι όποιες αλλαγές έχουν υπάρξει από την οριοθέτηση του ρέματος και στην συνέχεια, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν ενστάσεις, εκδίκαση τους από το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης.

Με την ολοκλήρωση των ενστάσεων ο φάκελος προωθείται προς το Σ.Χ.Ο.Π. του υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω πολεοδομική ενότητα ήταν στις δύο πρώτες που τέθηκαν σε διαδικασία μελετητικής επεξεργασίας από την εποχή που Δήμαρχος Παλλήνης ήταν ο κ. Γιώργος Σμέρος.

Για πολλούς και διαφόρους λόγους, οι περισσότεροι των οποίων οφείλονται σε ατυχείς «επιλογές» προηγούμενων δημοτικών αρχών, η μελέτη της ενότητας Άγιος Αθανάσιος-Λόφος Παλλήνης «βάλτωσε» επί σειρά ετών με αποκορύφωμα την τελευταία τετραετία του κ. Σπ. Κωνσταντά, στην διάρκεια της οποίας, η σχετική μελέτη εμφάνιζε μετατοπισμένο τον άξονα του κεντρικού ρέματος …. «για να σωθούν σπίτια δημοτών…»

Το ρέμα …. επανήλθε από την σημερινή δημοτική αρχή στην «ιστορική» κοίτη του και ο φάκελος ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί.