fbpx

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία στο Κορωπί από τον Σεπτέμβριο

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) απευθυνόμενο σε παιδιά άνω των 6 ετών και εφήβους πρόκειται να λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Κορωπί υπό την ευθύνη της Κοινωφελούςς Επιχείρησης του Δήμου Κρωπίας (Κ.Ε.Δ.Κ.) στο πλαίσιο της δράσης “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”.

Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, έντεκα (11) μήνες το χρόνο και το κόστος συμμετοχής των παιδιών θα καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με Φορέα Διαχείρισης την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε κατά συνέπεια, η συμμετοχή των παιδιών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα είναι δωρεάν.

Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Κρωπίας κ. Δημήτρη Κιούση, “σκοπός του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών από ειδικευμένο προσωπικό, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ημέρας με έμφαση στην ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ανάπτυξη της ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην κοινωνικοποίηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών/εφήβων με αναπηρίες και των οικογενειών τους.”

Ενδεικτικές δραστηριότητες του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Ειδική φυσική αγωγή (Παιδαγωγικά παιχνίδια, χοροί)
Εργοθεραπεία
Εικαστικά (Ζωγραφική, χειροτεχνία, κόσμημα}
Κηπουρική
Μουσική
Άσκηση του λόγου
Συμβουλευτική
Ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να την παραδώσουν άμεσα στην Κ.Ε.Δ.Κ. μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να προετοιμαστεί ο φάκελος για έγκριση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΕ.

Στελέχη της Κ.Ε.Δ.Κ. θα βοηθήσουν τους γονείς στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του φακέλου. Το έντυπο της αίτησης ΕΔΩ