Διαδικτυακή εκδήλωση από το 2o ΓΕΛ Γέρακα για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, διοργανώνει το βραβευμένο για την προώθηση των Ευρωπαϊκών Αξιών, 2ο Λύκειο Γέρακα, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, την Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021.  

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 έως τις 13.00 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω Cisco Webex στον σύνδεσμο https://minedu-secondary2.webex.com/meet/egeorgaki και μέσω youtube στον σύνδεσμο http://www.youtube.com/user/2lykgerak .

Το 2ο ΓΕΛ Γέρακα έχει τιμηθεί με το βραβείο JAN AMOS COMENIUS 2020 για την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριές του και για την προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών και του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Πρόκειται για ένα βραβείο που θεσμοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πρώτη φορά πέρυσι, για ένα σχολείο από κάθε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από διαγωνισμό. Τελικά δόθηκαν 22 βραβεία σε ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες και το 2ο ΓΕΛ Γέρακα ήταν το Ελληνικό σχολείο που βραβεύθηκε.

Το 2ο ΓΕΛ Γέρακα προχωρά στη διοργάνωση της διαδικτυακής εκδήλωσης τιμώντας την Ημέρα της Ευρώπης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε ένα άλλο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το “Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Citizens”, δηλώνοντας έτσι το σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό του.