Δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι για τα 55 Σχολικά Συμβούλια του Δήμου Παλλήνης!

Την απόφαση του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθ. Ζούτσου να τοποθετήσει δύο Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του ως εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου σε 55 Σχολικά Συμβούλια του Δήμου, επικρίνει με ανακοίνωση της  η παράταξη της αντιπολίτευσης, «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας».  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Στα 55 Σχολικά Συμβούλια τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμες Σχολικές Μονάδες του Δήμου Παλλήνης, (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) θα συμμετέχουν ως εκπρόσωποι του Δ.Σ. δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι! Η απόφαση πέρα από την ευτράπελη πλευρά της, προκαλεί και το εύλογο ερώτημα πώς τα δύο πρόσωπα θα προλαβαίνουν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των δύο οργάνων δεδομένου ότι είναι επιφορτισμένοι και με άλλα λειτουργικά καθήκοντα, εκτός  κι αν η συμμετοχή τους είναι εικονική χάριν της ανάγκης να επιτυγχάνονται «πλειοψηφικές αποφάσεις.»

Πρόκειται για τους κ.κ. Γιώργο Μουρτζιάπη και Άγγελο Λιακόπουλο, οι οποίοι, προέρχονται από την παράταξη του Δημάρχου Παλλήνης κ. Αθ. Ζούτσου και παρεμπιπτόντως, τυγχάνουν και πρόεδροι στις δύο Σχολικές Επιτροπές, ο πρώτος της πρωτοβάθμιας και ο δεύτερος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η απόφαση ψηφίστηκε -σε συνέχεια της σχετικής εισήγησης του κ. Δημάρχου- από την πλειοψηφία (!)  του Δ.Σ. Παλλήνης και όπως  ήταν επόμενο προκάλεσε αντιδράσεις σαρκασμού  από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Η ανακοίνωση της παράταξης «ΕΜΕΙΣ, η Πόλη μας»

«Ακατανόητη και προσβλητική για το κύρος και τον θεσμικό χαρακτήρα του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, η επιλογή του Δημάρχου κ. Θανάση Ζούτσου να ορίσει ως μοναδικούς εκπροσώπους στα 55 Σχολικά Συμβούλια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δύο Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του, δηλαδή, τα δύο ίδια άτομα για όλα τα Σχολεία του Δήμου Παλλήνης!

Δυστυχώς, την εισήγηση του κ. Δημάρχου ψήφισαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του, συμβάλλοντας και οι ίδιοι με τρόπο που παραπέμπει σε «λόχο διατεταγμένης υπηρεσίας» στην διακωμώδηση ενός θεσμικού οργάνου που εκπροσωπεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας με βάση τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών του 20219.

Το ακατανόητο της πρωτάκουστης για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα της χώρας απόφασης, αφενός μειώνει και πλήττει την επάρκεια των 31 υπόλοιπων Δημοτικών Συμβούλων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και αφετέρου αναδεικνύει τους δύο προταθέντες ως εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου στα 55 Διοικητικά Συμβούλια Σχολικών Συμβουλίων κάτι περισσότερο από ….σούπερμαν αφού καλούνται να συμμετέχουν σε 55 θεσμοθετημένα όργανα, το καθένα με την σημαντικότητα και ιδιαιτερότητά του!

Έχει σημασία να επισημανθεί ότι ο νόμος  ρητά προβλέπει ότι  «το Δημοτικό συμβούλιο ορίζει δυο εκπροσώπους, ο ένας αιρετός εκπρόσωπος του οικείου Δήμου ως Αντιπρόεδρος του Σχολικού Συμβουλίου και ο άλλος υπηρεσιακό στέλεχος πάλι του οικείου Δήμου»  παρόλα αυτά, ο κ. Δήμαρχος όρισε υπεκφεύγοντας και αψηφώντας τη σχετική διάταξη, όρισε δύο αιρετούς της επιλογής του γιατί –όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση της επικεφαλής της παράταξης μας, Ειρήνης Κουνενάκη … «έτσι πρέπει να γίνει…»

Η παράταξη μας θέτει στην κρίση των δημοτών και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών και γονέων τη νέα αυθαιρεσία του κ. Δημάρχου, η οποία, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν προάγει το πνεύμα και την ουσία της καλής λειτουργίας των 55 Σχολικών Συμβουλίων κι αυτό το έλλειμμα το πιστώνεται για μια ακόμη φορά, αποκλειστικά, ο ίδιος.»