Εργασίες συντήρησης στο Ειδικό Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας -«Νταού Πεντέλης»-

Ολοκληρώθηκε η φάση των εργασιών άμεσων παρεμβάσεων και συντηρήσεων στο Ειδικό Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας («Νταού Πεντέλης»). Εκτελέστηκαν εκτεταμένες παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο και την τοιχοποιία του σχολείου, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των σχαρών ομβρίων υδάτων, του βαψίματος περιφράξεων κι εξωτερικού μέρους των κτιρίων δημοτικού, νηπιαγωγείου και γραφείων, βαψίματος γυμναστηρίου, αρχικής συντήρησης υφιστάμενης παιδικής χαράς και τοποθέτησης ιδιοκατασκευής (μάλιστα από συγκεκριμένο γονέα) τραπεζιών δραστηριοτήτων στον περιβάλλοντα χώρο του δημοτικού.

Κατά γενική ομολογία, ήταν η πρώτη φορά που εκτελέσθηκαν εργασίες σε αυτή την κλίμακα στο συγκεκριμένο σχολείο. Μένουν ακόμη όμως αρκετά να γίνουν, ώστε το σχολείο να έρθει σε μία καλή κατάσταση.

Οι εργασίες εκτελέστηκαν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Ειδικών Εκπαιδευτηρίων Ραφήνας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, και με την υποστήριξη του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Γονέων και η Ένωση Γονέων επιβαρύνθηκαν το κόστος των υλικών (χρώματα, βερνίκια, κόλες, τσιμέντα κοκ), η συνολική αξία των οποίων ήταν € 2.043,17.

Στο ποσό αυτό η εταιρεία Βρεττός ΕΠΕ, από την οποία και προμηθευτήκαμε τα υλικά, παρείχε σημαντική έκπτωση € 642,10, οπότε η τελική αξία τους ανήλθε στα € 1.401,50. Μέρος του κόστους αυτού (€ 211,80) καλύφθηκε από τις 2 επιτυχημένες δράσεις ανακύκλωσης χαρτιού, στις οποίες συμμετείχαν τα περισσότερα σχολεία του δήμου.

Το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από διαθέσιμα και προσπάθειες αποκλειστικά του Συλλόγου και της Ένωσης. Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου διέθεσε το εξειδικευμένο τετραμελές συνεργείο και μέρος των αδρανών υλικών (όπως αμμοχάλικο κτλ).

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου με ανακοίνωση της “ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της επιτυχημένης προσπάθειας, και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στους γονείς και σε όλα τα σχολεία του δήμου, αναλαμβάνοντας δράσεις σε διάφορα επίπεδα, για την βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών μας.”