Η λειτουργία του 8ου Δημοτικού στο Γέρακα υποχρεώνει ανακατατάξεις ορίων στα Σχολεία, 1ο , 3ο, 5ο και 8ο

Έτοιμο να λειτουργήσει στη νέα εκπαιδευτική περίοδο το 8ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα  ως 12θέσιο στο διδακτήριο που μέχρι τώρα στεγάζονταν (συμβολή Ναυαρίνου 1Α και Νικηταρά) το 3ο Δημοτικό Σχολείο,  υπό την προϋπόθεση ότι το 3ο  θα μεταφερθεί σύντομα στη νέα κτιριακή μονάδα της οδού Μιαούλη και Γκούρα.

 

Η ίδρυση του 8ου  προβλέφθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2016 και νομιμοποιήθηκε με την υπ΄αριθμ. 97115 απόφαση του Υπουργού Παιδείας. (2153/23-06-2017)

Σε συνέχεια της ίδρυσης του 8ου Δημοτικού Σχολείου, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης με απόφαση που ελήφθη στην συνεδρίαση της Τρίτης, 11 Ιουλίου 2017, προσδιόρισε τα όρια  της σχολικής περιφέρειας με την επισήμανση, οι μαθητές που διαμένουν στο χωροταξικό περίγραμμά τους υποχρεούνται να μεταγραφούν στο νέο Σχολείο  χωρίς αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα.     

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Δ. Μπαξεβάνη και του Πρόεδρου Πρωτ/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γ. Μουρτζιάπη η οποία ελήφθη σε συνεργασία με τους Δ/ντές των όμορων Σχολικών Μονάδων, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα κ. Ηλία Δήμου, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, κ. Αφροδίτης Καποθανάση και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, κ. Δημητρίου Παυλή.     

Η πρόταση μορφοποιήθηκε με βάση τα επιμέρους στοιχεία  που προσκομίστηκαν από τους Διευθυντές  σε σχέση με τη δύναμη των Δημοτικών Σχολείων,  1ο , 3ο, 5ο και 8ο  και με γνώμονα το κατά  δυνατόν ισοδύναμο αριθμό παιδιών σε όλα τα Σχολεία.

Με βάση την απόφαση τα νέα όρια που καθορίστηκαν για τα τέσσερα Σχολεία του Γέρακα, είναι:

1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα:  

Χίου – Γαργητού – Αιτωλίας – Λασιθίου – Λ.Μαραθώνος- Κομοτηνής – Βέροιας – Αττικής – Χαλκίδος – Χίου. 

3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα:

Λ.Μαραθώνος – Κλεισθένους – Δάμωνος – Εθν.Αντιστάσεως-Αγ. Λαύρας (μονά – ζυγά) – Αγ. Ι. Θεολόγου (μονά – ζυγά) και Λ. Μαραθώνος. 

5ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα:

Βέροιας – Ναούσης – Περικλέους – Εθν. Αντιστάσεως – Χίου –Χαλκίδος – Αττικής – Βέροιας. 

8ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα:

Λ. Μαραθώνος – Λασιθίου – Αιτωλίας – Γαργητού – Χίου – Εθν. Αντιστάσεως – Αγ. Λαύρας (μόνο σαν όριο) – Αγ. Ι. Θεολόγου (μόνο σαν όριο) – Λ. Μαραθώνος.    

 

Τα νέα όρια θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2017-2018 τόσο για τις εγγραφές των νέων μαθητών στην Α΄ τάξη, όσο και για τους ήδη φοιτούντες μαθητές στα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 3ο και 5ο της Δ.Ε Γέρακα διότι μόνο έτσι μπορούν τα σχολεία με την υπάρχουσα υποδομή να δεχθούν το σύνολο των μαθητών της Α΄τάξης και να λειτουργήσουν ομαλά.     

Τα όρια θα ισχύσουν υπό την προϋπόθεση ότι θα μεταστεγασθεί το 3ο Δημοτικό Γέρακα στο δικό του κτίριο.     

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν καταστεί εφικτό οι μαθητές θα φοιτήσουν για το τρέχον σχολικό έτος στα σχολεία όπου είχαν εγγραφεί τον Ιούνιο του 2017 και η παραπάνω κατανομή θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2018-2019.    

Για τα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία (2ο, 4ο, 6ο,7ο) διατηρούνται τα όρια που ισχύουν από το 2016.