Μεγάλη πυρκαγιά στην Αρτέμιδα. Εντολή εκκένωσης δύο οικισμών

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στην Αρτέμιδα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει δοθεί επίσημη σύσταση εκκένωσης σε οικισμούς Αρτέμιδας και Σπάτων καθώς και της Αγίας Κυριακής Ραφήνας.   

Η φωτιά εκδηλώθηκε  το μεσημέρι της Πέμπτης σε ενδιάμεση περιοχή των Δήμων Ραφήνας και Σπάτων-Αρτέμιδος, συγκεκριμένα, σε οικοπεδικό χώρο επί των οδών Αρίωνος και Κωστή. 

Ήδη, οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση του οικισμού Αγία Κυριακή, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε δρόμους της ευρύτερης περιοχής.

Στο χώρο της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και συγκεκριμένα 65 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και 3 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Δροσιά Ραφήνας

Με εισήγηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και απόφαση του Δημάρχου Ραφήνας, συστήνεται στους κατοίκους του οικισμού «Δροσιά» η προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή με κατεύθυνση τη Ραφήνα, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αρίωνος το μέτωπο της οποίας έχει αυτήν τη στιγμή κατεύθυνση προς Σπάτα – Αρτέμιδα.

Η σύσταση έγινε για την πλήρη διευκόλυνση της επιχειρησιακής δράσης των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.