Στην διαγραφή της επικεφαλής τους, Ραχήλ Μακρή προχώρησαν οι Δημ. Καρκούλιας και Παναγ. Μήλας!

Την διαγραφή της επικεφαλής του συνδυασμού τους «Άλλη Πόλη», κ. Ραχήλ Μακρή, αποφάσισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Δημήτρης Καρκούλιας και Παναγιώτης Μήλας.  

Η απόφαση ήδη κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης και μέσω αυτού στο σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων.

Οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι ενήργησαν με βάση το άρθρο 73 του Νόμου  4555/2018 σύμφωνα με το οποίο,

    1. Εάν η δημοτική παράταξη έχει τουλάχιστον τρία (3) μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) αυτών, είναι δυνατόν να διαγραφεί σύμβουλος, ο οποίος είναι μέλος της.

Η απόφαση διαγραφής  ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, δεδομένου ότι η ρήξη στις σχέσεις των κ.κ. Δημήτρη Καρκούλια, Παναγιώτη Μήλα  με την κ. Ρ. Μακρή είχε οδηγηθεί στα άκρα και αφού είχε προηγηθεί η αποχώρηση των κ.κ. Σπύρου Κωνσταντά και Θόδωρου Σμυρλιάδη για σοβαρές διαφωνίες με την επικεφαλής της παράταξης τους.

Εκ των πραγμάτων, η κ. Ραχήλ Μακρή καθίσταται «ανεξάρτητη» Δημοτική Σύμβουλος και υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να πολιτεύεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον τρόπο που το έκανε ως και σήμερα, θα αποτελεί την  «πολύτιμη ρεζέρβα» του Δημάρχου κ. Α. Ζούτσου στις κρίσιμες ψηφοφορίες των συνεδριάσεων του Σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διάστημα της κορύφωσης της προεκλογικής αναμέτρησης του 2019, η κ. Ρ. Μακρή και οι κ.κ. Α. Ζούτσος και Γ. Τέντης (Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παλλήνης) είχαν αλληλομηνυθεί με αφορμή τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς της πρώτης κατά των δύο.

Οι εξελίξεις στην “Άλλη Πόλη”

Σε ό,τι αφορά την «τύχη» της  παράταξης «Άλλη Πόλη» μετά και τον επίσημο εξοβελισμό της κ. Ρ. Μακρή, αναμένεται η …..επανασυγκρότηση της με επάνοδο των κ.κ. Σπ. Κωνσταντά και Θοδ. Σμυρλιάδη και πιθανή ανακήρυξη του πρ. Δημάρχου Παλλήνης σε επικεφαλής του Συνδυασμού.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα και σε κάθε περίπτωση πριν την 7η Νοεμβρίου 2021, ημερομηνία των προγραμματισμένων δημαιρεσιών,  προκειμένου η παράταξη να διεκδικήσει την εκπροσώπηση της στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου (θέση γεν. γραμματέα) και στις δύο Επιτροπές του Δήμου.

Η κ. Ρ. Μακρή ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος δεν δικαιούται συμμετοχή στα εν λόγω Όργανα -μέχρι και σήμερα είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και με την ψήφο της υπήρξε συνεπής υποστηρίκτρια του Δημάρχου κ. Α. Ζούτσου-.