Ρυζόγαλο φούρνου με παραλλαγές από όλα τα μέρη της γης

Ρυζόγαλο φούρνου με παραλλαγές από όλα τα μέρη της γης. Ακολουθείστε τη συνταγή.

Υλικά

1 λίτρο γάλα
½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή γλασέ
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κάψουλα βανίλιας
½ φλιτζάνι ζάχαρη
Κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι με ½ ποτήρι νερό μέχρι να χυλώσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει με λίγο κρύο γάλα, και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη βανίλια και όλα μαζί τα αδειάζουμε στο κατσαρολάκι με το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.

Όταν δούμε ότι αρχίζει να πήζει, το αδειάζουμε σε πήλινα μπολάκια (κεσεδάκια) και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί που έχουμε βάλει λίγο νερό. Ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε!

Συμβουλή

Μπορούμε να σερβίρουμε το ρυζόγαλο σκέτο με κανέλα ή με μια από τις παρακάτω εκδοχές από όλες τις γωνιές της γης :

Με λίγο σαφράν στην Περσική του εκδοχή,
Με ξύσμα λεμονιού από την Πορτογαλία,
Mε βύσσινο γλυκό ή μαρμελάδα από τη Σουηδία,
Κανελάτο με σταφίδες και μήλα από την Ισλανδία,
Τούρκικο με ροδόνερο και φυστίκια,
Λιβανέζικο με μαρμελάδα από ροδοπέταλα,
Με καραμέλα από τη Γαλλία
Χορτοφαγικό με γάλα καρύδας και σιρόπι από χουρμάδες από την Ινδία
Αιγυπτιακό με ραβέντι και αμυγδαλα καθώς και άλλες παραδοσιακές συνταγές από όλο τον κόσμο.